Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα πακέτα βόμβες – Στη “σέντρα” ξανά η Ελλάδα στο εξωτερικό για την τρομοκρατία

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα πακέτα βόμβες – Στη “σέντρα” ξανά η Ελλάδα στο εξωτερικό για την τρομοκρατία

– Ωρες ατελείωτες κούριερ είχε πάνω στο μηχανάκι του την βόμβα
– Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για “αδέσποτα” δέματα – Απιστευτη αποκάλυψη από τον γάλλο υπουργό Εσωτερικών
– Οργιάζουν τα ανθελληνικά δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι η χώρα “εξάγει” την τρομοκρατία

Το σήριαλ με τα παγιδευμένα δέματα συνεχίστηκαν και σήμερα και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. ‘Ομως αυτό που έγινε από χθές μέχρι σήμερα με ένα πακέτο – βόμβα είναι απερίγραπτο! Το πακέτο – βόμβα που εξουδετερώθηκε σήμερα με ελεγχόμενη έκρηξη είχε κάνει το γύρο της Αθήνας. Ο κούριερ το κουβαλούσε στο μηχανάκι του επι τουλάχιστον 9 ώρες. Σήμερα ο άνθρωπος αυτός πήγε και παραιτήθηκε!

Η διαδρομή του φακέλου είναι απίστευτη. ‘Εφτασε στην πρεσβεία της Γαλλίας. Εκεί όμως θεωρήθηκε ύποπτο. Και επεστράφη στην εταιρεία κούριερ. Η εταιρεία για άγνωστο λόγο το ξαναμετέφερε όμως στην πρεσβεία της Γαλλίας.
Τελικά βρέθηκε στην Καλλιθέα στην οδό Καλλιρόης όπου σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο πυροτεχνουργών προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε βιβλίο με τα «Άπαντα του Σουρή» και ως αποστολέας φερόταν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η εξέλιξη αυτή ανεβάζει σε δύο τα δέματα-βόμβες που είχαν γαλλικό στόχο. Το σημερινό που είχε αποσταλεί στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και ένα ακόμη που “πιάστηκε” μαζί με τους δύο βομβιστές πριν ταχυδρομηθεί με παραλήπτη το Γάλλο Πρόεδρο Ν. Σαρκοζί.



Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ειδοποιήθηκε από εταιρεία ταχυμεταφορών στην Παιανία για την ύπαρξη τριών ακόμη ύποπτων δεμάτων. Συναγερμός σήμανε και στην Βουλή όπου έφτασε ύποπτο δέμα με άγνωστο αποστολέα και παραλήπτη τον πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν στρέψει την προσοχή τους στις πρεσβείες της Γαλλίας, της Ολλανδίας και ίσως του Ισραήλ. Νωρίτερα, υπήρξε κινητοποίηση στις πρεσβείες της Τσεχίας και της Αρμενίας, αλλά τα ύποπτα δέματα αποδείχθηκε πως δεν είχαν εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ο αριθμός των δεμάτων έχει ξεπεράσει τα 15 ενώ φαίνεται ότι βγαίνουν αληθινές οι υποψίες των αστυνομικών για τουλάχιστον άλλα δύο δέματα τα οποία οι τρομοκράτες έχουν ταχυδρομήσει αλλά ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί.

Απίστευτη αποκάλυψη για το δέμα της Αλ Κάϊντα

‘Οπως αποκάλυψε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, το ένα από τα δέματα της Αλ Κάϊντα εξουδετερώθηκε μόλις 17 λεπτά προτού εκραγεί!
Τα πακέτα-βόμβα είχαν τελικό προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια Βρετανίας και Ντουμπάι, αφού είχαν «ταξιδέψει» σε επιβατικές πτήσεις.
Ο Μπρις Ορτφέ έκανε τη σχετική αποκάλυψη μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France-2, αλλά δεν έδωσε κανένα περαιτέρω στοιχείο.

Σε “καραντίνα” η Ελλάδα για τα πακέτα βομβες

Εκτός από την οικονομία, η Ελλάδα κατάφερε να απασχολεί τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης και με τα πακέτα βόμβες και πολλοί να την συγκρίνουν με την Υεμένη, καθώς παρά τους ελέγχους δεν κατάφεραν τελικά να εμποδίσουν τα δέματα βόμβες να φύγουν από την χώρα και να εκθέσουν την εικόνα της χώρας ανεπανόρθωτα.

Ο συναγερμός εκτός από την Ελλάδα έχει επεκταθεί και σε ολόκληρη την Ευρώπη και για αυτό αποφασίστηκε η 48ωρη αναστολή αποστολή αλληλογραφίας έξω από την χώρα, ενώ οι ηγέτες στην Ευρώπη όπως η Μέρκελ ζήτησε άμεσα αυστηρότερα μέτρα στα αεροδρόμια για την πάταξη της τρομοκρατίας, κάτι που θα θέσει και στη Σύνοδο Κορυφής τον Δεκέμβριο.

Ο Γάλλος πρόεδρος ρωτήθηκε για το περιστατικό και απάντησε προς πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση την οποία οι γαλλικές αρχές παρακολουθούν πλέον στενά, ενώ οι γαλλικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχεί επαφή με τις ελληνικές.

Μάλιστα, στο εξωτερικό συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. σε θέματα ασφαλείας, προκειμένου να αξιολογηθούν τα δέματα βόμβες από την Ελλάδα με τα παγιδευμένα δεέματα από την Υεμένη πίσω από τα οποία βρίσκεται η Αλ Κάιντα.

Μάλιστα, τα ξένα ενημέρωσης για άλλη μία φορά δείχνουν την Ελλάδα με τον πλέον αρνητικό τρόπο, με τα περισσότερα άρθρα να συσχετίζουν τις επιθέσεις με τα δέματα βόμβες με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και με τη δυσφορία των πολιτών για τα σκληρά οικονομικά μέτρα.

Το αμερικανικό CNN κάνει συχνές αναφορές στις εξελίξεις στην Αθήνα την οποία χαρακτηρίζει “εμπόλεμη ζώνη”, ενώ για τους αμερικανούς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεθνές σχέδιο, που στην ουσία βάζει την Ελλάδα στην ίδια θέση με την Υεμένη και γιατί όχι με την Αλ Κάιντα.

Οι πακέτες βόμβες “πρωταγωνιστούν” και σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της Γερμανίας μετά την αποστολή πακέτου στην καγκελάριο της Γερμανίας, ενώ το Sky News αναφέρει τα έκτακτα μέτρα που θέλουν οι ευρωπαίοι να λάβουν για τα “εκρηκτικά” πακέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προφυλακιστέοι οι δυο για τα δέματα – βόμβες

Αποκλειστικό ΝewsIt: Αυτοί έστειλαν τα δέματα βόμβες σε Μέρκελ και Σίλβιο

Εισαγγελική έρευνα για το ύποπτο δέμα στον Μπερλουσκόνι

Οδηγίες προς τις εταιρίες ταχυμεταφορών – Τι να προσέξουν στην παραλαβή δεμάτων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε