Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συνταξιούχος υπεξαίρεσε 250.000 ευρώ από το ΙΚΑ!

Συνταξιούχος υπεξαίρεσε 250.000 ευρώ από το ΙΚΑ!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.04.2012 | 22:05
Πρώτη δημοσίευση: 13.04.2012 | 18:11

Ο 62χρονος συνταξιούχος ήταν πρώην υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και παραποιούσε στοιχεία τα τελευταία τρία χρόνια!

Συνελήφθη χθες το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου ένας 62χρονος, πρώην υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε, από τη θέση που κατείχε, μεγάλα χρηματικά ποσά, προερχόμενα από παραποίηση των στοιχείων για τις εργοδοτικές εισφορές στο Ι.Κ.Α..

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, που αφορούσε μόνο ένα συγκεκριμένο διάστημα, διαπιστώθηκε ότι την τελευταία τριετία είχε υπεξαιρέσει το χρηματικό ποσό των 252.000 ευρώ περίπου.

Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ναυπλίου, ύστερα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε, για απάτη και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του Δημοσίου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας στις μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας του προσωπικού της, οι οποίες τηρούνταν στο αρχείο, για τα έτη 2009, 2010 και 2011, διαπιστώθηκε ότι είχαν παραποιηθεί, σε σχέση με αυτές που είχαν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και με βάση τις οποίες το Δημόσιο κατέβαλε ως εργοδότης τις εισφορές στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.).

Το Δημόσιο, σύμφωνα με τις παραποιημένες μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας, κατέβαλε το αντίστοιχο ποσό με έμβασμα, σε λογαριασμό χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, που τηρούσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Στη συνέχεια, ο 62χρονος, αποκλειστικά υπεύθυνος για τη σύνταξη των καταστάσεων μισθοδοσίας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προέβαινε στην ανάληψη του χρηματικού ποσού που είχε καταβληθεί από το Δημόσιο και το οποίο ήταν μεγαλύτερο, κατέθετε μέρος αυτού σε άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για λογαριασμό του Ι.Κ.Α. Τρίπολης, ενώ το υπόλοιπο ποσό το κρατούσε για τον εαυτό του παράνομα.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου στην οικία του, στο Ναύπλιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πρωτότυπα παραστατικά αναλήψεων - καταθέσεων, τα οποία αφορούσαν στην υπόθεση, καθώς και άλλα παραστατικά έγγραφα - καταστάσεις μισθοδοσίας προσωπικού, τα οποία θα έπρεπε να τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας του.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ποσό που ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπάλληλος ΙΚΑ: “Θα δώσω το ακίνητο μου για να καλυφθεί μέρος της ζημίας από την απάτη”

Μαζί την χτίσαμε! - Δεν την χαιρόμασταν όμως μαζί! - Ιδού η βίλα με πισίνα της υπαλλήλου που καταλήστεψε το ΙΚΑ με την συμμορία της!

Ακόμη μία σύλληψη μέλους του κυκλώματος του ΙΚΑ

Απίστευτο το "φαγοπότι" στο ΙΚΑ - Κάθε μέρα και μία αποκάλυψη

   Διαδώστε αυτό το άρθρο