Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Συντόνιζε το εμπόριο όπλων μέσα από τον Κορυδαλλο! Αποκάλυψη διεθνούς κυκλώματος – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Χθες τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί έπιασαν στα Διόδια Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας έναν 29χρονο Έλληνα που έκανε μεταφορά όπλων, κρυμμένα μέσα σε κρύπτες, σε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 29χρονος είναι στέλεχος οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και εμπορίας όπλων στη χώρα μας, από την Βουλγαρία.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά 2 πολεμικά τυφέκια, 1 υποπολυβόλο, δύο 2 πιστόλια, γεμιστήρες και φυσίγγια.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Τα όπλα ήταν κρυμμένα μέσα στο αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες και συγκεκριμένα, μέσα σε ειδικές κρύπτες, στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού και στο χώρο αποσκευών.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 29χρονος μαζί με πέντε ακόμη άτομα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή και εμπορία όπλων από την Βουλγαρία στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα “αρχηγός” του διεθνούς κυκλώματος φέρεται να είναι ένας 30χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού και όπως προέκυψε αναζητούσε και εντόπιζε υποψήφιους αγοραστές στη χώρα μας, για να προωθήσει όπλα!

Εμπόριο όπλων μέσα από τον Κορυδαλλό! Είχε κινητά μέσα στο κελί του!

Τα όπλα προέρχονταν από τη Βουλγαρία, όπου τα προμηθεύονταν ο 52χρονος πατέρας του “αρχηγού” της οργάνωσης, μαζί με τρεις ακόμη δράστες, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.
Στη συνέχεια ο συλληφθείς αναλάμβανε – πάντα σε συνεννόηση με τον “αρχηγό” της οργάνωσης – να μεταφέρει τα όπλα στον τελικό προορισμό τους, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.

Σε έρευνα, που έγινε χθες το πρωί στο σπίτι που έμενε ο 30χρονος μαζί με τον 52χρονο πατέρα του, στην περιοχή Άνω Λιοσίων Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ακόμη πολεμικό τυφέκιο μάρκας Enfield .
Επιπλέον σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στον χώρο κράτησης του 30χρονου στις Φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του με τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος!

Σε βάρος του 29χρονου συλληφθέντα και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, για να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και των συναλλαγών του κυκλώματος καθώς επίσης και η συμμετοχή του σε άλλες υποθέσεις διακίνησης και εμπορίας οπλισμού.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Στην οροφή του λεωφορείου… 54 κιλά χασίς! ΦΩΤΟ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε