Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Συρία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν μαζικούς τάφους στη Χούλα

Συρία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν μαζικούς τάφους στη Χούλα

Μια υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσίευσε στο Διαδίκτυο δορυφορικές φωτογραφίες που μεταξύ άλλων απεικονίζουν “μαζικούς τάφους” κοντά στη Χούλα.

Ένας κυβερνητικός ιστότοπος των ΗΠΑ δημοσίευσε χθες δορυφορικές φωτογραφίες που υποστήριξε ότι τεκμηριώνουν την ύπαρξη μαζικών τάφων, την ανάπτυξη βαρέων όπλων και βομβαρδισμούς με βαρύ πυροβολικό σε περιοχές όπου ζουν άμαχοι από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο ιστότοπος, που έχει δημιουργήσει μια υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών που ανέφερε ότι ελήφθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από εμπορικής χρήσης δορυφόρους και πρόσθεσε πως απεικονίζουν μαζικούς τάφους μετά τη σφαγή κοντά στην πόλη Χούλα. Αναφέρει ότι δείχνουν επίσης κρατήρες από οβίδες του πυροβολικού σε περιοχές όπου ζουν άμαχοι στην πόλη Άταριμπ.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο (http://www.humanrights.gov/2012/03/05/situation-in-syria/) από το αμερικανικό ΥΠΕΞ προστίθεται ότι απεικονίζουν επίσης πυροβολικό την 31η Μαΐου, δηλαδή την Πέμπτη, κοντά σε τρεις συριακές πόλεις και επιθετικά ελικόπτερα ανεπτυγμένα κοντά στις πόλεις Σάιρατ και Χομς. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν από ιδιωτικές εταιρίες δορυφορικής απεικόνισης, όπως αναφέρεται.

Ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΗΠΑ Μπασάρ Τζααφάρι είπε ότι προς το παρόν δεν έχει να κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο, ερωτηθείς σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Διαβάστε

Νέα σφαγή στη Συρία- Σκότωσαν εργάτες που επέστρεφαν απο τη δουλειά τους! 

Βίντεο-σοκ από Συρία.Αντάρτης δέχεται ριπή και σκοτώνεται μπροστά στη κάμερα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε