Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα – Κλέβουν ό,τι βρούν!

ΘΕΜΑ NEWSIT: Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα – Κλέβουν ό,τι βρούν!

Οι νέοι βυθίζονται όσο και περισσότερο στην εγκληματικότητα και δρουν όπως οι μικρές συμμορίες

που διεκδικούν την εξουσία του τίποτα.

Αυξημένη εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα η εγκληματικότητα κυρίους από ομάδες νεαρών που δρουν ως συμμορίες και επιδίδονται σε μικροκλοπές ληστείες και αρπαγές πολύτιμων αντικείμενων .

Η λεία τους κινητά τηλέφωνα, γυαλιά, ρολόγια τσάντες και φυσικά χρήματα, από τα θύματα που επιλέγουν να χτυπήσουν και κυρίως είναι ανυποψίαστοι περαστικοί ηλικιωμένοι ή μετανάστες.

ΟΙ δράστες επιδεικνύουν με ιδιαίτερα βίαιο την “δύναμη” τους και ορισμένες φόρες με απόλυτα δολοφονικό τρόπο για να κλέψουν λίγα ευρώ ξυλοκοπώντας ακόμη και υπερήλικες ανυψίαστες γυναίκες.

Η δημιουργεί συμμοριών μπορεί να αποτελεί κρυφό μυστικό στα περισσότερα σχολεία μέσα και έξω από αυτά όπως είναι και κρυφό μυστικό η τρομοκρατία και η “αρχηγική” επιβολή που επιβάλουν στους μικρότερους συμμαθητές τους η σε άλλους εξωσχολικούς. Ωστόσο τα στόματα μένουν κλειστά αφού η συμμορία αφήνει πίσω της ..απειλές και τρομοκρατεί για τα χειρότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν απανωτές ληστείες σε ελληνες και μετανάστες που το κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν οι απειλές ή βία και οι ανελέητοι ξυλοδαρμοί των επιλεγμένων θυμάτων πριν τους αρπάξουν χρήματα και άλλα τιμαλφή.

Στην πλειονότητα τους οι επιθέσεις οι ξυλοδαρμοί και οι ληστές πραγματοποιούνται από ένα η δυο άτομα κυρίως νέους ανθρώπους αλλά και νεα παιδιά που δρουν με βάση τους “κανόνες” των συμμοριών. Σύμφωνα με ψυχιάτρους και παιδοψυχολόγους εντοπίζουν αύξηση της “μικρής παραβατικότητα” από νέους που οι περισσότεροι εντάσσονται σε συμμορίες η ομάδες “φίλων” που δρουν με την κάλυψη της δυναμικής τους και της βίαιης και ομηρίας επιθετικότητα τους.

Παράλληλα η ολίσθηση του κάθε παιδιού στη σκληρή παραβατικότητα βοηθιέται εμμέσως πλην σαφώς και από την στάση των γονέων. Οι σύγχρονοι τρόποι ζωής η εντατικοποίηση της εργασίας και η απουσία τόσο από το σπίτι τόσο και από τη ζωή του παιδιού τους δίνει το πράσινο φως και ανοίγει τους δρόμους στο κάθε παιδί να … γλιστρήσει ακόμη πιο χαμηλά. Στις μονογονεϊκές οικογένειες υπάρχει ακόμη πιο έντονος ο κίνδυνος το παιδί λόγω έλλειψης καθοδήγησης και επικοινωνίας με τον γονέα να …αποδεχτεί το διαφορετικό που προσφέρει η συμμορία.

Όταν μάλιστα βρεθεί το κατάλληλο “παρεάκι” στο οποίο φαινομενικά βρίσκουν κοινά χαρακτηριστικά τότε εύκολα οδηγούνται σε αυτό που λέμε “άγρια συμμορία”

Ο Ψυχίατρος παιδοψυχίατρος κ Γιάννης Κούρος μίλησε στο newsit gr για την βύθιση νέων ανθρώπων και κυρίως των ανηλίκων όλο και περισσότερο σε παραβιωτική συμπεριφορά, εξήγησε τους λόγους και τα αδιέξοδά των νέων που τους οδηγούν στην αναζήτηση της βίας και της ασφάλειας που προσφέρει η κάθε είδους άγρια νεανική παρέα/συμμορία, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη φροντίδας των παιδιών από τους γονείς. Παράλληλα δίνει πολύτιμες συμβουλές στους γονείς ώστε να πλησιάσουν το παιδί τους να σκύψουν πανό από τα προβλήματα τους να τα κατανοήσουν και προσπαθήσουν να το κάνουν το παιδί τους φίλο και όχι εχθροί.

Ας ακούσουμε τον ψυχίατρο-παιδοψυχίατρο Γιάννη Κούρο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Πέντε λησταρχίνες επιτέθηκαν σε άνδρα

Τον απήγαγαν για να τον ληστέψουν


Επιθέσεις με μπουνιές, μαχαίρια και ξύλα

Λήστεψαν με κατσαβίδι γυναίκα οδηγό ταξί

10 ληστείες το Σαββατόβραδο

Μπήκαν σε σινεμά με πιστόλια και χειροβομβίδες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε