Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θα έριχναν στην αγορά 9 τόνους καπνού – Θα έβαζαν μέσα το δημόσιο 1,2 εκατ. ευρώ!

Τους έπιασαν να έχουν στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες καπνού.

Πέντε αλλοδαπούς συνέλαβε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για λαθρεμπόριο μεγάλων ποσοτήτων καπνού.

Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Κίνας και ένα από το Βιετνάμ νεαρή ηλικίας. Χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ φορτηγό στο Αιγάλεω, εντόπισαν ποσότητες λαθραίου καπνού. Στο όχημα επέβαιναν οι τρεις από τους συλληφθέντες (32χρονος, 29χρονος και 27χρονος), ενώ οι άλλοι δυο (25χρονος και 44χρονος) συνελήφθησαν την ώρα που έβγαιναν από διπλανή αποθήκη όπου επίσης βρέθηκαν ποσότητες λαθραίου καπνού.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
– 9 τόνοι περίπου λαθραίου καπνού σε 2.265 νάιλον συσκευασίες ,
– το φορτηγό αυτοκίνητο,
– μία ηλεκτρονική ζυγαριά,
– ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
– δύο φορητές μονάδες μνήμης και
– έξι κινητά τηλέφωνα

Στις συσκευασίες του λαθραίου καπνού, αναγράφονταν, σε λατινική και ασιατική γραφή, ότι περιέχουν κινέζικο τσάι, ενώ ήταν τοποθετημένες σε μεγάλα χαρτοκιβώτια και σακιά.

Εκτιμάται ότι από την παράνομη αυτή δραστηριότητα οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο ξεπερνούν τα 1.200.000 ευρώ.

Για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση αναζητούνται ένας 32χρονος υπήκοος Κίνας, ιδιοκτήτης του φορτηγού και δυο ομοεθνείς του, ενοικιαστές της αποθήκης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε