Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

«Θέλουν να με φθείρουν πολιτικά» – Τι απαντά ο πρώην ΓΓ του ΕΟΤ στο NewsIt για την απάτη-μαμούθ στον Οργανισμό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI

– Μέχρι το βράδυ θα έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις από τον πρώην ΓΓ του ΕΟΤ, Νίκο Καραχάλιο
– Τι υποστηρίζουν κύκλοι του περιβάλλοντός του στο NewsIt για την απάτη
– Πληροφορίες ότι ο κατηγορούμενος, πρώην συνεργάτης του, αντιμετώπιζε οικογενειακό πρόβλημα
– Την Παρασκευή απολογούνται οι πέντε κατηγορούμενοι για την κομπίνα στον Οργανισμό

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η απάτη εις βάρος του ΕΟΤ, η αστυνομία άρχισε να αναζητά τον πρώην γενικό γραμματέα του Οργανισμού για να δώσει εξηγήσεις. Άλλωστε, ένας από τους πέντε συλληφθέντες ήταν ο πρώην ειδικός σύμβουλός του, Κώστας Βασιλάκος.

Κύκλοι του περιβάλλοντος του Νίκου Καραχάλιου είπαν στο NewsIt ότι ο πρώην ΓΓ του ΕΟΤ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους νομικούς του συμβούλους και μέχρι το τέλος της μέρας θα έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις στην αστυνομία και η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει οριστικά.

Είπαν επίσης ότι κίνητρο για την εμπλοκή του ονόματος του είναι να φθαρεί πολιτικά και ότι ο κ. Καραχάλιος είναι θύμα απάτης και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενους είναι ο Κώστας Βασιλάκος, πρώην μετακλητός ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ. Ήταν πρόσωπο υπεράνω υποψίας, ένας άνθρωπος που –λέγεται πως- δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα και όλοι τον εμπιστεύονταν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασιλάκος αντιμετώπιζε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και ίσως γι’ αυτό θα θέλησε να εισπράξει τα 147.000€ της επιταγής, η οποία είχε την υπογραφή του Ν. Καραχάλιου, η γνησιότητα της οποίας, όμως, δεν έχει εξακριβωθεί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως μακροσκοπικά η υπογραφή της συγκεκριμένης επιταγής που φέρεται να είναι του κ. Καραχάλιου, μοιάζει πλαστογραφημένη κάτι που θα πιστοποιηθεί πλήρως στα εγκληματολογικά εργαστήρια μετά από γραφολογική εξέταση με την γνήσια.

Το χρονικό της αποκάλυψης

Οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ, με υπογραφή (ελέγχεται η γνησιότητα) του κ. Καραχάλιου, για ξενοδοχείο της Σύρου, χωρίς να υπάρχει οφειλή του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Κώστας Βασιλάκος είχε στην κατοχή του, παράτυπα, μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ, που είχε πάρει από τους ταμίες. Τα ζήτησε ο ίδιος προφασιζόμενος εσωτερικό έλεγχο.

Από αυτό το μπλοκ έκοψε, στις 17 Δεκεμβρίου, την επιταγή. Και έκοψε την τελευταία σελίδα του μπλοκ, γιατί έτσι θα αργοπορούσε η διαδικασία διασταύρωσης της οφειλής, της γνησιότητας της υπογραφής και τυχόν αξίωσης της εταιρείας για λογαριασμό της οποίας είχε κοπεί.

Ζήτησε να εισπραχθεί η επιταγή την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι. Ο χρόνος που επέλεξε μόνο τυχαίος δεν ήταν. Αφενός γιατί εκείνη την ώρα η τράπεζα ετοιμαζόταν να κλείσει και στη συνέχεια μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και Χριστούγεννα και αφετέρου γιατί πριν μόλις δυο 24ωρα είχε αλλάξει η διοίκηση του Οργανισμού.
Ο Ν. Καραχάλιος είχε υποβάλλει την παραίτησή του, και στη θέση του ανέλαβε καθήκοντα ως γγ του ΕΟΤ ο Πάνος Λειβαδάς.

Μία κοπέλα πήγε σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος την ώρα που το κατάστημα έκλεινε, με επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ. Το «ξενοδοχείο της Σύρου» είχε οπισθογραφημένη την επιταγή για την είσπραξή της από την κοπέλα. Η υπάλληλος κατά τη συνήθη επιβεβαίωση επικοινώνησε με τον ΕΟΤ, υπεύθυνοι του οποίου της είπαν «υπάρχει πρόβλημα» και να κρατήσει το σώμα της επιταγής.

Έτσι, η τράπεζα μπλόκαρε την επιταγή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο νυν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς πήγε στο τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής και υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, όταν η τράπεζα ειδοποίησε τον ΕΟΤ τότε αμέσως έγινε συνάντηση στο γραφείου του κ. Λειβαδά μεταξύ του ίδιου, του ειδικού συμβούλου του και του υπεύθυνου Οικονομικών υποθέσεων του Οργανισμού.

Στη συνέχεια κι επειδή εμπλέκονται και δημόσιοι υπάλληλοι, ο γγ τους ΕΟΤ, σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αποφάσισαν η υπόθεση να μην πάει στον εισαγγελέα αλλά στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε “επιδρομή” αστυνομικών οι οποίοι σφράγισαν το κτίριο και όλα τα γραφεία και όλη τη νύχτα και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έπαιρναν καταθέσεις από τους υπαλλήλους.

Επίσης, κλιμάκιο αστυνομικών αναζήτησε την κοπέλα, ταξίδεψε έως τη Σύρο, πήγε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, υπεύθυνοι του οποίου είπαν πως δεν υπήρχε οφειλή του ΕΟΤ για λογαριασμό τους.

Στη συνέχεια εντόπισαν τη μητέρα της και τελικά και την ίδια. Εκείνη είπε ότι την επιταγή της την έδωσε ένας φίλος της, ο οποίος και εκείνος εντοπίστηκε, με τους αστυνομικούς να φθάνουν τελικά σε έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτύου. Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως από τις αρχές Δεκεμβρίου προσεγγίστηκε από τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ κ. Βασιλάκο, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε πως έχει στην κατοχή του μπλοκ επιταγών του οργανισμού, και να αναζητήσει «αεριτζίδικες» εταιρείες προκειμένου να κόψουν επιταγές σε αυτές αλλά να προσποριστούν οι ίδιοι τα χρήματα. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε, πως για αυτή την «υπηρεσία» του έπαιρνει «αμοιβή» 4.000 ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάτη-μαμούθ εις βάρος του ΕΟΤ – Αναζητείται για εξηγήσεις ο πρώην γγ του Οργανισμού – Την Παρασκευή απολογούνται οι πέντε συλληφθέντες

Κάποιοι ”έσβησαν” 600 ονόματα από την πρώτη λίστα Λαγκάρντ – Τι ψάχνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε