Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Θέμα χρόνου η σύλληψη του εντολέα της δολοφονίας

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Η αστυνομία αναζητά πάνω στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι κατηγορούμενου, το αποτύπωμα που θα τους οδηγήσει στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.

Αισιοδοξία επικρατεί στους κύκλους της κυπριακής αστυνομίας, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt ένας από τους τρεις συλληφθέντες είναι έτοιμος να σπάσει και να αποκαλύψει το όνομα ή τα ονόματα των ηθικών αυτουργών, εκείνων δηλαδή που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Μάλιστα, στοιχεία έρχονται και για τον τέταρτο άνθρωπο που αναζητά η κυπριακή αστυνομία, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt είναι 32 χρονών και εκτελούσε χρέη οδηγού την μοιραία νύχτα της δολοφονίας. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος αυτός αναζητάται και ίσως τις επόμενες ώρες γίνει και η σύλληψή του.

Μετά την προφυλάκιση για 8 ημέρες των Ανδρέα Κασάπη, Θάνου Χατζηγεωργίου και Κώστα Προεστού που αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έρχονται και νέα στοιχεία για το ρόλο που φέρονται να διαδραμάτισαν στην ενέδρα θανάτου.

Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες θεωρείται πως ήταν ο εκτελεστής, ο άνθρωπος που σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον Άντη Χατζηκωστή, ενώ ο δεύτερος φέρεται να είναι ο οργανωτής της ενέδρας και ο προμηθευτής του όπλου. Ο τρίτος φέρεται πως ήταν ο δεύτερος οδηγός της μηχανής.

Οδηγείται στο δικαστήριο ο φερόμενος ως δράστης Κώστας Προεστός

Ο Θάνος Χατζηγεωργίου φέρεται να είναι αυτός που σήκωσε το όπλο του.

Αρνούνται κάθε συμμετοχή τους στην δολοφονία Χατζηκωστή οι κατηγορούμενοι.

Διαβάστε τα στοιχεία φωτιά που καίνε τους κατηγορούμενους

α). Καταγραφή από την κάμερα κλειστού κυκλώματος της Αμερικανικής Πρεσβείας, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του Άντη Χατζηκωστή. 
β). Μαρτυρία από φιλικό πρόσωπο των κατηγορουμένων το οποίο τους άκουσε να συζητούν για δολοφονία διευθυντικού στελέχους του συγκροτήματος Δίας

γ). Μαρτυρία προσώπου που αφορά τους δύο από τους τρεις υπόπτους που του έλεγαν ότι θα κάνουν μία δουλειά με την οποία θα “έβγαζαν σακούλες από χρήμα”.
δ). Μαρτυρία ότι μετά την δολοφονία εκμυστηρεύτηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση. 
ε). Αποτυπώματα του ενός εκ των τριών βρέθηκαν στο προστατευτικό γυαλί κράνους που βρέθηκε 100 μέτρα από το σημείο του φόνου.


Ο Θάνος Χατζηγεωργίου κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο


ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ – ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, ο Θάνος Χατζηγεωργίου, είχε δουλέψει πριν από 5 χρόνια ως καμεραμάν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ. Στην συνέχεια εργάστηκε ως οδηγός στον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Αλέξη Γαλανού, ο οποίος όμως τον απέλυσε.

Με χειροπέδες οδηγείται στο δικαστήριο ο Θάνος Χατζηγεωργίου

Ο δεύτερος κατηγορούμενος Ανδρέας Κασάπης πιθανολογείται οτι σχεδίασε την δολοφονία. Χαρακτηρίζεται ως άνθρωπος με “παρελθόν”. Ο τρίτος, Κώστας Προεστός, φέρεται οτι ήταν ο οδηγός της μοτοσυκλέτας και αυτός που παρακολουθούσε όλες τις κινήσεις του κύπριου εκδότη.

Ένας εκ των κατηγορουμένων ο Κώστας Προεστός


Κατά την έξοδό του από το περιπολικό των κυπριακών αστυνομικών αρχών

ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι έρευνες στρέφονται σε 2 κατευθύνσεις,  ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθούν κι άλλα εντάλματα σύλληψης. Σε αυτό το δεύτερο κύμα αναμένεται να συλληφθούν οι ηθικοί αυτουργοί της άνανδρης δολοφονίας.

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται και σε άλλον μέτοχο του συγκροτήματος ΔΙΑΣ. Ο συγκεκριμένος κατέχει το 20% των μετοχών και είναι στη φυλακή για οικονομικά εγκλήματα. Αυτό που τον εμπλέκει στην υπόθεση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του NewsIt, είναι οτι το τελευταίο διάστημα δέχτηκε απανωτές επισκέψεις από άτομο που σχετίζεται με τους κατηγορούμενους.

Ο άνθρωπος αυτός, φέρεται να είναι δυσαρεστημένος με την διοίκηση του συγκροτήματος αλλά και την οικογένεια Χατζηκωστή, αφού όπως υποστηρίζει δεν τον στήριξαν στην περιπέτεια που έχει με την δικαιοσύνη.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ NEWSIT

H δεύτερη κατεύθυνση αφορά γυναίκα η οποία μίλησε στο NewsIt και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει σχέσεις με έναν από τους τρείς κατηγορούμενους. ‘Οπως είπε έγινε μια τυπική έρευνα στο σπίτι της και αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή. Μάλιστα δήλωσε συντετριμένη για την δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή.

Η συγκεκριμένη γυναίκα παρουσίαζε ένα από τα προγράμματα του καναλιού ΣΙΓΜΑ αλλά κάποια στιγμή ήρθε σε ρήξη με την διεύθυνση και απομακρύνθηκε. Αιτία ήταν η απόκτηση εκ μέρους της μεγάλου πακέτου μετοχών χωρίς να το γνωρίζει η ιδιοκτησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Το χώμα της Κύπρου σκέπασε τον Αντη

Νέα στοιχεία για την δολοφονία    Η τελευταία συνέντευξη του Αντη Χατζηκωστή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε