Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσ/νίκη: Έκλεψαν από ηλικιωμένους 30.000€!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τρία άτομα είχαν καταφέρει μέσα σε λίγες μέρες να κλέψουν σχεδόν 30.000€ από ηλικιωμένους, δια της μεθόδου της πειθούς και όχι μόνο…

Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 25 και 42 ετών, αλλά και μία γυναίκα ηλικίας 33 ετών. Οι τρεις προσέγγιζαν ηλικιωμένα ζευγάρια στη Θεσσαλονίκη και κάποιες φορές τους έκλεβαν χρήματα μέσα από το σπίτι και κάποιες άλλες τους εξαπατούσαν δια… της μεθόδου της πειθούς!

Τους έλεγαν ότι στενά συγγενικά τους πρόσωπα, τους χρωστούσαν χρήματα και ζητούσαν από τους ηλικιωμένους να τους τα δώσουν. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες έπεφταν στην παγίδα και έδιναν στη σπείρα τα χρήματα που ζητούσε.

Κάπως έτσι οι τρεις εξαπάτησαν 10 ηλικιωμένους και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν επιπλέον έναν χωρίς να τα καταφέρουν. Απέσπασαν με τη μορφή «χρέους», το συνολικό ποσό των 16.800 ευρώ και αφαίρεσαν από τα θύματά τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, το ποσό των 12.997 ευρώ, μέσα από τα σπίτια τους. 

Τέλος στη δράση της σπείρας, έδωσαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης Αγίου Παύλου. Συνέλαβαν τους δράστες και πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη…

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ανάλογη υπόθεση είχαμε πριν από λίγες μέρες και στο Ηράκλειο (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε