Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δραπέτης με πλαστές ταυτότητες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κυκλοφορούσε σαν κύριος και έκανε αγορές! Είχε πάντα μαζί του 11 πλαστά δελτία…

ταυτότητας δικαστικών λειτουργών και μία στρογγυλή σφραγίδα δημόσιας υπηρεσίας. Πρόκειται για 52χρονο Έλληνα,  δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν τέσσερις αποφάσεις, με τις οποίες έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών και 6 μηνών για πλαστογραφία – απόδραση κρατουμένου, απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. 

Ο 52χρονος συνελήφθη, μετά από έρευνα που του έκαναν αστυνομικοί του τμήματος πεζών περιπολιών της διεύθυνσης αστυνομικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, στα ΚΤΕΛ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”. 

Νωρίτερα, με την επίδειξη ενός από τα πλαστά δελτία ταυτότητας, είχε απαιτήσει να του εκδοθεί εισιτήριο υπεραστικού λεωφορείου δωρεάν. Όπως είπε στους αστυνομικούς, είχε προμηθευθεί την στρογγυλή σφραγίδα, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό σε άτομο τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζει.

Κατά τη σωματική έρευνα στην οποία υποβλήθηκε, βρέθηκε να κατέχει τρία έγγραφα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με τα οποία του απεστάλησαν κάρτες SIM και κωδικοί ΡΙΝ και μία εξουσιοδότηση Δημόσιας Υπηρεσίας.

Ο συλληφθείς είχε συνάψει συμβόλαια παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, προσκομίζοντας πλαστά δελτία ταυτότητας και αποκόμιζε συσκευές κινητής τηλεφωνίας μεγάλης αξίας, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσε σε καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων σε διαφορετικές πόλεις.

Σε όλες του, τις μετακινήσεις με λεωφορείο εξασφάλιζε ειδική έκπτωση με την επίκληση της ιδιότητας του δικαστικού υπαλλήλου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε