Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη πρώην διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του κεντρικού δήμου

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη πρώην διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του κεντρικού δήμου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.11.2012 | 18:59
Πρώτη δημοσίευση: 12.11.2012 | 18:55

Ο λόγος για τον πρώην διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης και εκ των κατηγορουμένων για την υπεξαίρεση στον κεντρικό δήμο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Την παραπομπή του σε δίκη, προτείνει, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας.

Η πρόταση του εισαγγελέα, αρμόδιου για οικονομικά εγκλήματα, έγινε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο το επόμενο διάστημα θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι του συγκεκριμένου υπαλλήλου σε δίκη με την έκδοση βουλεύματος.

Όπως έγινε γνωστό, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος είναι μεταξύ των 18 κατηγορουμένων στη δίκη που γίνεται αυτό το διάστημα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση "μαμούθ",
βρέθηκαν τουλάχιστον 230.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τα χρηματικά ποσά και τα εισοδήματα που δήλωσε στις φορολογικές αρχές.

Το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις έχει απαγγελθεί και στους κατηγορούμενους για την υπεξαίρεση των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ Μιχ. Λεμούσια, πρώην γραμματέα του δήμου, Β. Παπαγεωργόπουλο, τέως δήμαρχο, και Μ. Ζορμπίδη, πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών.

Για τον πρώτο, ο εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη, ενώ για τους άλλους δύο εκκρεμούν οι εισαγγελικές προτάσεις προς τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Με καταθέσεις υπαλλήλων του Δήμου συνεχίστηκε η δίκη για την υπεξαίρεση

   Διαδώστε αυτό το άρθρο