Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν και αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η σπείρα αποτελούνταν από έξι άτομα – 4 Αλβανούς, έναν Έλληνα και μια Ελληνίδα- ηλικίας από 19 μέχρι 32 ετών.

Το σχέδιό τους απλό και καλά μελετημένο: Έκλεβαν ό,τι μπορούσαν να πουλήσουν, με τα λεφτά αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, τα μεταβίβαζαν σε μια 19χρονη – που είναι ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες – και τα υπόλοιπα τα έβαζαν στο λογαριασμό μιας άλλης γυναίκας.
 
Η συμμορία είχε κάνει τουλάχιστον 9 κλοπές και μία ληστεία σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι οι άνθρωποι που τραυμάτισαν αργυροχρυσοχόο στο Καψοχώρι Ημαθίας, σε ανταλλαγή πυροβολισμών στις 07/03/2010.
 
Τότε τρεις εκ των συλληφθέντων μπήκαν στη μονοκατοικία του αργυροχρυσοχόου, την ώρα που ο τελευταίος βρισκόταν μέσα μαζί με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους. Το θύμα αντιλήφθηκε την παρουσία των «ποντικών», άρπαξε καραμπίνα, που κατείχε νόμιμα, και βγήκε στην αυλή του σπιτιού του, όπου πυροβόλησε τον 27χρονο συνεργό-τσιλιαδόρο των κακοποιών, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στη μέση. Οι άλλοι τρεις, ακούγοντας τον πυροβολισμό, βγήκαν από το σπίτι και ακολούθησε συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Τελικά, οι δράστες πήραν τον τραυματία συνεργό τους στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε πέμπτος συνεργός και τον εγκατέλειψαν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα συνελήφθη. Στον χώρο της συμπλοκής, αλλά και στο αυτοκίνητο διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα συνολικά κάλυκες.

Από την αστυνομική προανάκριση διαπιστώθηκε ότι, από τον Μάιο του 2009, οι συλληφθέντες προέβησαν σε διαρρήξεις πολυτελών μονοκατοικιών και γραφείων. Στην πλούσια δράση τους συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, η διάρρηξη σε κτήριο των Κοιμητηρίων Ευόσμου της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, που περιείχε χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, τα μέλη της σπείρας έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση σε πολυτελή σπίτια της ανατολικής Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στους χώρους που έμεναν – σε οικισμό τσιγγάνων – βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλεμμένων ηλεκτρικών συσκευών, κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, διαρρηκτικά εργαλεία αλλά και πολλές πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ. Όλοι συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε