Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο κράκερς που “σήκωσαν” πάνω από 300.000 ευρώ από τράπεζα!

ΦΩΤΟ FOTOLIA

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, οι δύο φοιτητές που κατηγορούνται ότι “μπήκαν” στο λογισμικό σύστημα ισοτιμιών και το “τίναξαν” στον αέρα, αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους και με χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ ο καθένας.

Οι δύο 21χρονοι «κράκερ» από τη Θεσσαλονίκη απολογήθηκαν σε τακτικό ανακριτή για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης. Ομολόγησαν την πράξη τους και είπαν ότι θα επιστρέψουν όλα τα λεφτά στην τράπεζα.

Στο μεταξύ, οι ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης έβγαλαν ένταλμα για τη σύλληψη του συνομήλικου συνεργού τους που είναι βρετανικής καταγωγής…

Όπως έγινε γνωστό, η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της τράπεζας στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, όταν κατά τη διάρκεια εσωτερικού ελέγχου στις διαδικασίες συναλλαγματικής ισοτιμίας, διαπιστώθηκε παρέμβαση στα λογισμικά υπολογιστικά συστήματα ισοτιμιών, που είχε ως επακόλουθο την οικονομική βλάβη της περιουσίας της.

Διαβάστε εδώ πώς “σήκωναν” τα λεφτά

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας πρόεκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, διαφόρων τραπεζών.

Διαβάστε ακόμα:

Μυστικές υπηρεσίες κάνουν διαγωνισμό χάκερ για να βρουν συνεργάτη!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε