Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν Τούρκο για την έκρηξη στη γιάφκα της Τριανδρίας!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Τα αποτυπώματα του δράστη βρέθηκαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα…

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται 53χρονος Τούρκος, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τη γιάφκα που αποκαλύφθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή Τριανδρία της Θεσσαλονίκης, μετά την έκρηξη χειροβομβίδας που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας 32χρονος Κούρδος. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Ο 53χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα (21-02-2012) στη Θεσσαλονίκη βάσει σχετικού εντάλματος των ανακριτικών αρχών, διότι αποτυπώματά του είχαν βρεθεί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του αποδίδονται κακουργηματικές κατηγορίες για κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε άνθρωπο από κοινού, και για προμήθεια και κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδας από κοινού.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4 Οκτωβρίου και αποδόθηκε σε ατύχημα. Σε ειδική κρύπτη στην κουζίνα του διαμερίσματος είχε βρεθεί βαρύς οπλισμός. Μεταξύ άλλων αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ανέλαβαν την υπόθεση κατέσχεσαν ένα αντιαρματικό ανατολικού τύπου οπλισμένο με βλήμα Μ80 των 64 χιλιοστών, ένα υποπολυβόλο Καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, ένα υποπολυβόλο τύπου Σκόρπιον, ένα πολυβόλο ΑΚ, ένα πολυβόλο παλιού τύπου, 600 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 14 πυροκροτητές χειροβομβίδων, εννέα αμυντικές χειροβομβίδες και τέσσερις επιθετικές, δύο νάρκες κατά προσωπικού, καθώς επίσης ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Λίγες μέρες μετά την έκρηξη, η οργάνωση ”Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο” (DHKP-C), με προκήρυξή της, ανέφερε ότι ο 32χρονος Κούρδος, που έχασε τη ζωή του, ήταν μέλος της και συμμετείχε σε επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα, ενώ ζητούσε συγγνώμη από τον ”αδελφό ελληνικό λαό”, επισημαίνοντας πως ”η μοναδική παρηγοριά είναι ότι από το ατύχημα δεν συνέβη κάτι κακό στον ελληνικό λαό”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε