Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Έσπρωχναν” τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια

φωτό από astynomia.gr
φωτό από astynomia.gr

Σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια και προωθούσε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Συμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν 5 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων για αποδοχή των κλοπιμαίων.

Συγκεριμένα, μετά από εντατική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν:

– Τρία συνομήλικα μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί και ένας ομογενής, ηλικίας 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και της «Κλοπής».

– Δύο ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων (μητέρα-γιος), ηλικίας 67 και 43 ετών, με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος», της παράβασης του Νόμου «περί Όπλων», καθώς και για παράβαση Αστυνομικής Διάταξης που αφορά στη νόμιμη λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι τουλάχιστον από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2011, οι τρεις συνομήλικοι συλληφθέντες συνέστησαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό τις διαρρήξεις διαμερισμάτων σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας, την αφαίρεση αντικειμένων μεγάλης χρηματικής αξίας και την πώλησή τους σε ενεχυροδανειστήρια.

Το πρωί της 16-09-2011, οι τρεις παραβίασαν πόρτα διαμερίσματος στην περιοχή της Ξάνθης και αφαίρεσαν πλήθος χρυσαφικών και ασημικών, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ.

Λίγες ώρες αργότερα, οι δράστες πήγαν σε ενεχυροδανειστήριο της οδού Εγνατίας, όπου πούλησαν τα κλοπιμαία, έναντι του συνολικού χρηματικού ποσού των 1.390 ευρώ.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα, ιδιοκτησίας του 43χρονου, έγινε αιφνιδιαστική έρευνα όπου βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, ενώ τα υπόλοιπα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο που διατηρούσε η μητέρα του, στην ίδια οδό.

Όπως διαπιστώθηκε, τα συγκεκριμένα τιμαλφή δεν ήταν καταχωρημένα σε επίσημα βιβλία των καταστημάτων, ούτε υπήρχαν παραστατικά που να αποδεικνύουν τη νομιμότητα της κατοχής τους.

Στους χώρους των ενεχυροδανειστηρίων βρέθηκαν και άλλα κοσμήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται, ενώ κατασχέθηκε ένα γκλοπ, ένα σπρέι, ιδιόχειρες σημειώσεις και πληροφοριακά σημειώματα πώλησης κοσμημάτων, για περαιτέρω εξέταση.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προσκειμένου να διαλευκανθεί η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης και να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή των αργυραμοιβών και σε άλλες παράνομες συναλλαγές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε