Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των 4 διαδηλωτών

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των 4 διαδηλωτών

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο εκδικάζεται η υπόθεση των τεσσάρων διαδηλωτών που κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής του 2003 στην πόλη.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται ο Βρετανός Σάιμον Τσάπμαν, ο Σύρος Σουλεϊμάν Ντακντούκ, ο Ισπανός Φερνάντο Πέρεζ και ο Μιχάλης Τραϊκάπης.

Ο τελευταίος, που είναι προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Σεπτέμβριο στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όταν συνελήφθη για ληστεία σε τράπεζα στα Ψαχνά Ευβοίας, δεν παρίσταται στο δικαστήριο και εκπροσωπείται από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Κατά την πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, που διεξάγεται κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, κατέθεσαν μάρτυρες αστυνομικοί.

Πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Τσάπμαν σε κάθειρξη οκτώ ετών και έξι μηνών, ενώ σε κάθειρξη επτά ετών καταδικάστηκαν οι Ντακντούκ και Τραϊκάπης. Σε φυλάκιση πέντε ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε ο Πέρεζ. Οι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η δίκη ωστόσο διεκόπη λόγω παρέλευσης ωραρίου και θα συνεχιστεί το πρωί της Δευτέρας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε