Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Καθαρά” τα όπλα που βρέθηκαν στο υπόγειο της Τριανδρίας!

Τα όπλα είχαν εντοπιστεί στα συντρίμμια του διαμερισματος…

”Καθαρά” είναι τα όπλα που βρέθηκαν στο υπόγειο διαμέρισμα της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, μετά την έκρηξη χειροβομβίδας στα χέρια του 32χρονου Κούρδου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, τη νύχτα της περασμένης Τρίτης. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Αυτό ανακοίνωσαν οι αρχές, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τις έρευνες στα συντρίμμια του διαμερίσματος εντοπίστηκαν σε ειδική κρύπτη στην κουζίνα, ένα αντιαρματικό ανατολικού τύπου οπλισμένο με βλήμα Μ80 των 64 χιλιοστών, ένα υποπολυβόλο Καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, ένα υποπολυβόλο τύπου Σκόρπιον, ένα πολυβόλο ΑΚ, ένα πολυβόλο παλιού τύπου, 600 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 14 πυροκροτητές χειροβομβίδων, εννέα αμυντικές χειροβομβίδες και τέσσερις επιθετικές, καθώς επίσης δύο νάρκες κατά προσωπικού.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητείται 35χρονος ομοεθνής του θύματος, ο οποίος φέρεται ως ενοικιαστής του διαμερίσματος επί της οδού Υψηλάντου 27, όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Την ίδια ώρα, τα δύο τελευταία 24ωρα έγιναν προσαγωγές ατόμων, κυρίως μελών της τοπικής κουρδικής κοινότητας, οι οποίοι, όμως, μετά την εξέτασή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

 Εξάλλου, μέχρι στιγμής δεν έχει εξεταστεί η 42χρονη, τουρκικής καταγωγής, η οποία, μετά τη σύλληψή της τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη, κρατείται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών μέχρι την έκδοσή της στη Γερμανία, η οποία την καταζητεί για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C. Πάντως, σύμφωνα με τον συνήγορό της, η 42χρονη αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον νεκρό Κούρδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
“Έχουν” τον έναν, ψάχνουν την υπόλοιπη ομάδα των Κούρδων στη Θεσσαλονίκη

Πλοκάμια της διεθνούς τρομοκρατίας στην Ελλάδα – Γιάφκα με βαρύ οπλισμό βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη – Θρίλερ με τους πιθανούς στόχους

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε