Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη απάτη με δάνεια μαϊμού!

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη απάτη με δάνεια μαϊμού!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.04.2010 | 19:52
Πρώτη δημοσίευση: 19.04.2010 | 16:20

Μια καλά οργανωμένη σπείρα έπαιρνε δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά και έκανε αγορές πανάκριβων προϊόντων...

Εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν 2 Έλληνες, ηλικίας 37 και 38 ετών που μάλιστα είχαν ανοίξει γραφείο, με αντικείμενο εργασιών μεταξύ άλλων και την έκδοση δανείων. Προέκυψε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν πάρει δάνειο 20.000€ με πλαστά δικαιολογητικά, ενώ αποπειράθηκαν να εκταμιεύσουν άλλα 25.900€ από 2 τραπεζικά υποκαταστήματα.

Η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε ως εξής: έπαιρνε δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά και στη συνέχεια με τα χρήματα αυτά αγόραζε προϊόντα, που στη συνέχεια μεταπωλούσε για να έχει οικονομικό όφελος.

Στην ομάδα συμμετείχαν δύο ακόμη άτομα: ένας 41χρονος και ένας 38χρονος. Ο 41χρονος αφού πέτυχε την έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας, το χρησιμοποίησε για την εκταμίευση των δανείων, κάνοντας χρήση πλαστής βεβαίωσης εργοδοσίας. Ο 38χρονος, έπαιρνε χρήματα για να φέρει σε επαφή τους υποψήφιους λήπτες δανείων με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. 

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση είχε αγοράσει με τα χρήματα των δανείων, 2 αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, συνολικής αξίας 36.580€. 
 
Οι δράστες δεν συνελήφθησαν διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Τα προαναφερθέντα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο