Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ποιους "καίει" με την κατάθεσή της υπάλληλος του Δήμου για την υπεξαίρεση

Θεσσαλονίκη: Ποιους `καίει` με την κατάθεσή της υπάλληλος του Δήμου για την υπεξαίρεση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.10.2012 | 07:18
Πρώτη δημοσίευση: 16.10.2012 | 22:00

Με την κατάθεση ανώτερης υπαλλήλου των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης η οποία ανέλαβε να κάνει μέρος της ΕΔΕ για το οικονομικό σκάνδαλο, συνεχίστηκε για 10η μέρα ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της "μαύρης τρύπας" στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Η συγκεκριμένη μάρτυρας κατηγορίας αναφέρθηκε στο ρόλο του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση Παναγιώτη Σαξώνη.
Τόνισε ότι το πρώτο πράγμα που έμαθε όταν πήγε στο δήμο ήταν ότι ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου υπήρξε ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη, αποδυναμώνοντας μ' αυτόν τον τρόπο τον ισχυρισμό κάποιων κατηγορουμένων ότι δεν γνώριζαν για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ρωτήθηκε από το δικαστήριο για τους αντιδημάρχους Οικονομικών και κατά πόσο έπρεπε να γνωρίζουν για την υπεξαίρεση, απαντώντας ότι όφειλαν να είχαν ενημερωθεί από τους διευθυντές και τους ανώτερους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών, που με τη σειρά τους έπρεπε να ήταν ενήμεροι.

Απαρίθμησε -ακόμη- σειρά παραλήψεων και παρατυπιών ως προς τη διαχείριση των υπέρ τρίτων κρατήσεων, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η υπεξαίρεση στα 51,4 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Αιχμές Π. Σαξώνη για εμπλοκή εφοριακών στο οικονομικό σκάνδαλο του δήμου

Θεσσαλονίκη: Η οικονομική επιθεωρήτρια ρίχνει ευθύνες στον πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών για την υπεξαίρεση   Διαδώστε αυτό το άρθρο