Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Πουλούσε στο ίντερνετ... αέρα κοπανιστό!

Θεσσαλονίκη: Πουλούσε στο ίντερνετ... αέρα κοπανιστό!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.12.2010 | 14:05
Πρώτη δημοσίευση: 02.12.2010 | 12:09

Ο απατεώνας ξεγέλασε δεκάδες πολίτες που πίστευαν ότι θα αγοράσουν σε τιμή-ευκαιρία πανάκριβες ηλεκτρικές συσκευές - Διαβάστε πως κατάφερνε να βγάζει χρήματα...

Πρόκειται για έναν 27χρονο κάτοικο της πόλης, που συνελήφθη από άνδρες του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος με την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση. Οι έρευνες για τη σύλληψή του, ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες πολιτών, από διάφορες περιοχές της χώρας, που έπεσαν θύματα του 27χρονου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο νεαρός έβαζε συστηματικά αγγελίες πώλησης σε διάφορες σελίδες του ίντερνετ, για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (κινητά τηλεφώνα, φορητοί υπολογιστές κ.ά.).

Στη συνέχεια και παρότι έπειθε τους υποψήφιους αγοραστές που επικοινωνούσαν μαζί του να καταθέτουν το αντίτιμο των παραγγελιών τους, σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να το αποστείλλουν με courier, ο δράστης είτε δεν παρέδιδε τα παραγγελθέντα προϊόντα, είτε έστελνε στα θύματά του, προϊόντα πολύ μικρότερης χρηματικής αξίας.

Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας σκληρός δίσκος, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχονταν από τις παράνομες δραστηριότητές του, καθώς επίσης πλήθος εγγράφων, αποδεικτικών των αξιόποινων πράξεών του.   Διαδώστε αυτό το άρθρο