Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο “εγκέφαλος” της ρωσικής μαφίας στην Ευρώπη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο 51χρονος που φέρεται να είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθη στις αρχές του χρόνου στη Βουλιαγμένη Αττικής.

Ο 51χρονος, γεωργιανής καταγωγής, οδηγήθηκε το μεσημέρι σιδηροδέσμιος και κάτω από ισχυρά αστυνομικά μέτρα στην αρμόδια ανακρίτρια και ζήτησε προθεσμία, την οποία και πήρε.

Όπως έγινε γνωστό, κατηγορείται ότι διηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη μεγάλη εγκληματική οργάνωση, δεκάδες μέλη της οποίας συνελήφθησαν το Μάρτιο του 2010 σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

Ο 51χρονος συνελήφθη στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου με ευρωπαϊκό ένταλμα των ισπανικών διωκτικών αρχών, αλλά το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, αποφάσισε να μην τον εκδώσει στην ιβηρική χώρα, που τον ζητούσε για να τον δικάσει εκεί.

Όπως έγινε γνωστό, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απεφάνθη ότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται έγιναν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης έβγαλε ένταλμα έτσι ώστε να δικαστεί για τις πράξεις που του καταλογίζονται στη χώρα μας.

Ο ρόλος του στην οργάνωση η οποία ειδικευόταν στις δολοφονίες!

Τον τρόπο διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης της οποίας ηγείτο από τη Θεσσαλονίκη, περιγράφει το ένταλμα της  6ης τακτικής ανακρίτριας βάσει του οποίου συνελήφθη και προσήχθη ενώπιον των δικαστικών αρχών της Θεσσαλονίκης, ο 51χρονος, που θεωρείται από τους πλέον διαβόητους ρωσόφωνους μαφιόζους.

Σύμφωνα με το ένταλμα, ο κατηγορούμενος, γεωργιανής καταγωγής, φέρεται ότι «είχε το γενικό πρόσταγμα» στην εγκληματική οργάνωση κατά το διάστημα από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2010, οπότε εξαρθρώθηκε με τη σύλληψη δεκάδων μελών της σε χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης.
Ο δε σκοπός της οργάνωσης ήταν η «τέλεση απροσδιορίστου αριθμού ανθρωποκτονιών με πρόθεση αλλά και βαριών σωματικών βλαβών».

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης φέρεται δε να παρότρυνε τα μέλη της -κατόπιν αλλεπάλληλων τηλεφωνικών επικοινωνιών­- και καταβολές χρηματικών ανταλλαγμάτων να κάνουν τις παραπάνω πράξεις.

Πάντως, οι συνήγοροί του χαρακτηρίζουν ως «αόριστο» και «ασαφές» το ένταλμα σύλληψης, υποστηρίζοντας ότι αυτό στερείται «αληθινών, τεκμηριωμένων και αποδεδειγμένων στοιχείων» που να δικαιολογούν την εγκληματική του δράση.

Έκανε… μήνυση στους Αστυνομικούς!

Στο μεταξύ, ο 51χρονος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με την οποία στρέφεται κατά αστυνομικών της διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής υποστηρίζοντας ότι τον συνέλαβαν παράνομα την περασμένη εβδομάδα, λίγες ώρες μετά την άρση της κράτησής του συνέπεια του παραπάνω βουλεύματος κι ενώ δεν είχε εκδοθεί το σχετικό ένταλμα της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.
Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς, βρίσκεται νόμιμα στη χώρα μας και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Διαβάστε ακόμα:
«Όχι» στην έκδοση 51χρονου αλλοδαπού στις ισπανικές δικαστικές αρχές λέει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε