Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ρίχνει ποινικές ευθύνες στον Παπαγεωργόπουλο για το σκάνδαλο στο Δήμο ο Σαξώνης! "Να αναλάβει τις ευθύνες του"

Θεσσαλονίκη: Ρίχνει ποινικές ευθύνες στον Παπαγεωργόπουλο για το σκάνδαλο στο Δήμο ο Σαξώνης! `Να αναλάβει τις ευθύνες του`
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 11.01.2013 | 07:14
Πρώτη δημοσίευση: 10.01.2013 | 19:26

Ποινικές ευθύνες στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την "μαύρη τρύπα" των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού δήμου, έριξε, ολοκληρώνοντας τη διήμερη απολογία του, ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην δημοτικός υπάλληλος Παναγιώτης Σαξώνης.

"Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι μέσα στους τρεις μας. Εγώ, ο Μιχάλης Λεμούσιας (σ.σ. πρώην γενικός γραμματέας) και ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του", είπε.

Ο άλλοτε ταμίας της Ταμειακής Υπηρεσίας επισήμανε ότι ο Μ. Λεμούσιας ήταν το κουμάντο στα οικονομικά του δήμου και σε άλλο σημείο δήλωσε: "Ρώτησα ποιοι γνωρίζουν ότι παίρνουμε χρήματα κατ' αυτόν τον τρόπο και ο Λεμούσιας μου απάντησε ότι γνωρίζουν αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν".

Είπε ότι τη δική του "αμοιβή" -10% επί των υπεξαιρεθέντων κάθε φορά χρημάτων- την είχε ορίσει ο άλλοτε γενικός γραμματέας, ο οποίος του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. "Μου είπε μη στενοχωριέσαι, θα πάρεις και συ κάποια χρήματα. Δεν ζήτησα το 10%. Με εμπιστευόταν απόλυτα", τόνισε.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έκανε λόγο για "μεθοδολογία παράνομων εντολών", τονίζοντας ότι οι ειδικές εντολές παύσης πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων βοήθησαν να γίνει η υπεξαίρεση. Όπως κατέθεσε, την ώρα που βγαίναν οι ειδικές εντολές, ο Σαξώνης έπαιρνε 200.000 ευρώ σε μετρητά.

Κληθείς να απαντήσει για την σημερινή οικονομική του κατάσταση, είπε ότι "έχω 12 ευρώ στην τσέπη μου".

Ο Π. Σαξώνης ρωτήθηκε γιατί κάποια πράγματα που κατέθεσε στην απολογία του δεν τα κατέθεσε στο στάδιο της ανάκρισης και απάντησε το εξής: "Έχω αφεθεί στη μοίρα μου από όλους τους συγκατηγορουμένους μου. Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Όταν τα παίρναμε ήταν καλά;".

Επέμεινε ότι από τους τρεις κατηγορούμενους αντιδημάρχους Οικονομικών μόνο ο Αναστάσιος Γερογιάννης γνώριζε για την υπεξαίρεση, ενώ οι άλλοι δύο -ο Θεόδωρος Αθανάσαρος και ο Μιχάλης Ζορπίδης- όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι ύποπτο υπάρχει αποχώρησαν.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με την απολογία του επί σειρά ετών διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας, τον οποίο έβαλε επίσης στο "κάδρο" των ευθυνών ο Π. Σαξώνης. Στη συνέχεια, θα απολογηθούν οι υπόλοιποι διοικητικοί και λοιποί υπάλληλοι, ενώ τελευταίοι θα απολογηθούν ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο Μ. Λεμούσιας.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Επιμένει ο Σαξώνης! "Εμπνευστής" της υπεξαίρεσης στο Δήμο είναι ο Λεμούσιας!

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο