Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σε διαθεσιμότητα οι 15 αστυνομικοί – προστάτες!

Παρείχαν ”προστασία” σε ιδιοκτήτες καταστημάτων με φρουτάκια!

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 15 αστυνομικοί, που υπηρετούσαν ή υπηρετούν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης. Από την Εισαγγελία Πλημ/κών Θεσσαλονίκης, ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παθητική δωροδοκία.

Όλοι τους παρείχαν προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Κατηγορούνται ότι ειδοποιούσαν τηλεφωνικά ιδιοκτήτες καταστημάτων με «φρουτάκια» για επικείμενους ελέγχους, που διενεργούσαν συνάδελφοί τους, χωρίς να γίνουν μέχρι στιγμής γνωστά τα χρηματικά ποσά που εισέπρατταν για τη διευκόλυνση.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των καταστημάτων μόλις έπαιρναν το μήνυμα, με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού, μετέτρεπαν τα μηχανήματα του τζόγου σε απλούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πριν από τον έλεγχο.

Πρόκειται για τέσσερις Αξιωματικούς, εκ των οποίων δύο Αστυνομικοί Υποδιευθυντές και δύο Αστυνόμοι Β΄ και έντεκα κατώτερους αστυνομικούς, εκ των οποίων τρεις Ανθυπαστυνόμοι, επτά Αρχιφύλακες και ένας Αστυφύλακας, σε βάρος των οποίων διατάχθηκε παράλληλα Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε