Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σπείρα γιαγιάδων και παππούδων “ξεζούμιζε” τραπεζικό λογαριαμό ζευγαριού

ΦΩΤΟ FOTOLIA

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν μια 76χρονη, πήγε να κάνει ανάληψη 20 χιλιάδων ευρώ, με πλαστή ταυτότητα!

Το περιστατικό έγινε χθες το πρωί με την ηλικιωμένη να επισκέπτεται τράπεζα στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Την ώρα που γινόταν η ανάληψη όμως, η γιαγιά βρέθηκε με χειροπέδες αφού αποκαλύφθηκε ότι η ταυτότητα ήταν πλαστή και είχε τα στοιχεία μιας άλλης γυναίκας.

Η έρευνα των αστυνομικών έδειξε όμως, ότι αυτό ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου! Μιας καλοστημένης απάτης σε βάρος δύο πελατών της τράπεζας που έχουν ανοίξει κοινό λογαριασμό. Μιας 62χρονης και ενός 78χρονου…

Τους έκλεψαν τα στοιχεία για να τους πάρουν τα λεφτά!

Προφανώς οι δράστες γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι γεμάτος λεφτά, γνώριζαν και τα στοιχεία των καταθετών και… αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.
Προμηθεύτηκαν λοιπόν πλαστές ταυτότητες με τα στοιχεία τους και… έπιασαν δουλειά!

Η 76χρονη που συνελήφθη χθες παρίστανε την 62χρονη – πραγματική κάτοχο του λογαριασμού. Πριν από λίγες ημέρες όμως, είχε πάει και ο… 78χρονος! Ή τουλάχιστον, κάποιος που προσποιήθηκε ότι ήταν ο 78χρονος – δεύτερος κάτοχος του λογαριασμού.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο δράστης, γύρω στα 65, κατάφερε να σηκώσει 20.000 και αυτός με πλαστή ταυτότητα! Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι προσπάθησε να σηκώσει άλλες 18.000 αλλά για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, τελικά αυτή η δεύτερη ανάληψη δεν έγινε.

Όσο τώρα για τις πλαστές ταυτότητες, οι αστυνομικοί βρήκαν ότι τις είχαν προμηθεύσει στους δράστες ένας 54χρονος και μια 51χρονη. Τόσο εκείνοι, όσο και ο 65χρονος που σήκωσε τις 20.000 πριν λίγες ημέρες, αναζητούνται από την αστυνομία…

Η 76χρονη που συνελήφθη, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα:

Κατερίνη: Ο ένας παραμύθιαζε τη γιαγιά και ο άλλος έκλεβε – Πήραν 5.400 ευρώ!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε