Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή για… 188 χρόνια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτή είναι η ποινή που επέβαλλε το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο στον έναν από τους δύο ληστές τράπεζας. 139 χρόνια επέβαλλε στο δεύτερο…

Πρόκειται για τους “πρωταγωνιστές” της αιματηρής ένοπλης ληστείας τράπεζας που έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2009.
Οι ληστές στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν πάλεψαν με περαστικούς που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν. Από τα πυρά των δραστών τραυματίστηκαν τρεις πολίτες.
 
Οι δύο Γεωργιανοί ηλικίας 31 και 40 ετών,  είχαν «πλούσια» δράση στο ενεργητικό τους με σωρεία ληστειών σε τράπεζες και λεία που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.
Το δικαστήριο ομόφωνα τους έκρινε ένοχους για σειρά κακουργηματικών πράξεων και τους καταδίκασε -αντιστοίχως- σε συνολικές ποινές κάθειρξης 188 και 139 ετών. Ωστόσο από αυτές, θα εκτίσουν μότα τα 25 χρόνια ως ανώτατη ποινή…
Απολογούμενος, ο 31χρονος, που κατηγορούνταν για 25 ληστείες τραπεζών το διάστημα από τις αρχές του 2006 μέχρι τη σύλληψή του, ομολόγησε τις πράξεις του. Τις δικαιολόγησε λέγοντας ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών και χρειαζόταν τα χρήματα για να εξασφαλίσει τη δόση του.
Από την πλευρά του, ο 40χρονος, ο οποίος κατηγορούνταν για συμμετοχή στις 14 από τις παραπάνω ληστείες, ομολόγησε μόνο την τελευταία ληστεία κατά την οποία και συνελήφθη, αρνούμενος τις υπόλοιπες.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε