Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στο “σκαμνί” και ο αδελφός του πρώην ταμία στο Δήμο Π. Σαξώνη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται και ο αδελφός του πρώην ταμία του Δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σαξώνη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που εξέδωσε, τον παραπέμπει σε δίκη για το αδίκημα της συνέργειας στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Η παραπομπή του συνδέεται με τα όσα οι δικαστικές αρχές καταλογίζουν στον αδελφό του, που κατηγορείται ως ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο «μαμούθ» στο Δήμο.

Ειδικότερα, ο πρώην ταμίας, Παναγιώτης Σαξώνης, που έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη, τόσο για την βασική υπόθεση της υπεξαίρεσης, όσο και για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φέρεται να αξιοποιούσε το πρακτορείο ΟΠΑΠ του αδελφού του, Γ.Σαξώνη, εξαγοράζοντας κερδισμένα δελτία, κυρίως του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα», προσδίδοντας μ’ αυτόν τον τρόπο νομιμοφανή προέλευση στα χρήματα, που κατηγορείται ότι είχε υπεξαιρέσει από τα ταμεία του δήμου.

Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο, ο πρώην ταμίας του Δήμου Θεσσαλονίκης εμφάνισε μ’ αυτόν τον τρόπο δεκάδες δελτία, τα κέρδη των οποίων ξεπερνούν το 1.065.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Ελεύθερος με σκληρούς όρους ο Παπαγεωργόπουλος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε