Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συμμορία με ειδικότητα στις… θωρακισμένες πόρτες

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τρεις αλλοδαποί ληστές άνοιγαν θωρακισμένες πόρτες με τη χρήση προηγμένων τεχνικών και εξειδικευμένου εξοπλισμού!

Οι τρεις άνδρες από τη Γεωργία και το Καζακστάν, ηλικίας 48, 35 και 25 ετών, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Οι δράστες εντοπίστηκαν στην Άνω Πόλη και σε έλεγχο των αστυνομικών δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και παραποιημένα δελτία αιτήσαντος ασύλου. Οι δύο εξ αυτών είναι σεσημασμένοι για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών και πλαστογραφίας.

Έπειτα από έρευνα σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην Άνω Πόλη, βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, όπως αυτοσχέδια εργαλεία για διάνοιξη θυρών, λίμες για παραβίαση μύλων κλειδαριών, ένας ηλεκτρικός τροχός, κατσαβίδια, σφυριά, πολυεργαλεία και μεταλλικοί γάντζοι.

Ακόμη, στην κατοχή τους βρέθηκαν κλειδαριές και κλειδιά θυρών ασφαλείας, ρολόγια και κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων, πλαστά έγγραφα και φωτογραφίες που απεικόνιζαν άγνωστα πρόσωπα.

Η συμμορία δρούσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες και ο όγκος των διαρρηκτικών εργαλείων είναι ενδεικτικός της συστηματικής τέλεσης κλοπών. Ο δε εντοπισμός συγκεκριμένων τύπων κλειδαριών και αυτοσχέδιων εργαλείων ενισχύει το συμπέρασμα ότι οι συλληφθέντες ήταν επαγγελματίες διαρρήκτες, οι οποίοι μάλιστα πειραματίζονται σε νέες μεθόδους παραβίασης θωρακισμένων θυρών.

Παράλληλα, η ποσότητα των πλαστών βεβαιώσεων που βρέθηκαν στην κατοχή τους οδηγεί την Ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ασχολούνται και με την έναντι αμοιβής πλαστογράφηση εγγράφων.

Η έρευνα των αστυνομικών αρχών συνεχίζεται, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε