Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Θρίλερ με την έκρηξη στην Ιπποκράτους – Σοβαρές καταγγελίες ότι η βόμβα είχε στόχο την Εισαγγελέα Τσατάνη – Ο δράστης έδωσε μόνο διεύθυνση

Θρίλερ με την έκρηξη στην Ιπποκράτους – Σοβαρές καταγγελίες ότι η βόμβα είχε στόχο την Εισαγγελέα Τσατάνη – Ο δράστης έδωσε μόνο διεύθυνση

– Στις έρευνες μετέχει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής – Δεν επιβεβαιώθηκε ο φόβος και για δεύτερη βόμβα
– Ο δράστης τηλεφώνησε για βόμβα λέγοντας πως έχει τοποθετηθεί στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψις
– Ο δικηγόρος της κας Τσατάνη καταγγέλλει ότι η βόμβα είχε στόχο την Εισαγγελέα Εφετών και την οικογένειά της
– Η έκρηξη σημειώθηκε σε διαφορετικό χρόνο από αυτόν που είχε προειδοποιήσει ο δράστης στα δύο τηλεφωνήματά του
– ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της έκρηξης βόμβας στην οδό Ιπποκράτους, καθώς ενώ ο δράστης προειδοποίησε με τηλεφώνημα για έκρηξη στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψις, υπάρχουν σοβαρές επώνυμες καταγγελίες πως η βόμβα είχε στόχο την Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

Ο δράστης τηλεφώνησε γύρω στις 22:20 στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα zougla.gr και προειδοποίησε πως θα εκραγεί μηχανισμός στην Ιπποκράτους 112. Αρχικά η αστυνομία είχε ενημερώσει αρχικά πως στόχος είναι το βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψις αλλά όπως φαίνεται οι πληροφορίες άλλαξαν και τώρα είναι πλέον όλα ανοιχτά.

Η ανατροπή έγινε μετά τη δήλωση του δικηγόρου της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, τον κ. Θεμιστοκλή Σοφό ο οποίος έφτασε άμεσα στο σημείο της έκρηξης και ξεκάθαρα δήλωσε πως η βόμβα είχε στόχο την ανώτατη δικαστική λειτουργό, κ. Τσατάνη και την οικογένειά της. 

 Μάλιστα, ο κ. Σοφός κατήγγειλε πως εδώ και καιρό είχαν αιτηθεί είτε να αυξηθεί η παρουσία αστυνομικών για να προστατεύουν την κα Τσατάνη είτε έστω να παραμείνει ίδιος ο αριθμός. Ωστόσο, όπως επεσήμανε αυτό όχι μόνο δεν έγινε δεκτό αλλά ο αριθμός των αστυνομικών της εισαγγελέως μειώθηκε κιόλας.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και αξιωματούχοι από τα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ερευνήσουν το σημείο και τον εκρηκτικό μηχανισμό.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt η έκρηξη σημειώθηκε δέκα λεπτά νωρίτερα από το χρονικό όριο που έδωσε ο άγνωστος στα δύο τηλεφωνήματά του και οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο είτε να υπήρχε κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία του μηχανισμού είτε να έγινε εσκεμμένα αυτό το “λάθος”.

Από την έκρηξη της βόμβας που σημειώθηκε νωρίτερα τελικά, οι αστυνομικοί μόλις είχαν προλάβει να αποκλείσουν την περιοχή, ουρλιάζοντας κυριολεκτικά στους κατοίκους των γύρω πολυκατοικιών να κλειστούν μέσα στα σπίτια τους και μακριά από τα παράθυρα.

Από την έκρηξη που ήταν ισχυρή και έγινε αισθητή και σε κοντινές περιοχές των Εξαρχείων προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων και πολυκατοικιών, ενώ έσπασαν και τζάμια διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα ανήκει σε αστυνομικό.

 Οι κάτοικοι της περιοχής έντρομοι παραμένουν στα σπίτια τους. Μάρτυρες μιλώντας στο NewsIt πως η έκρηξη ήταν ισχυρότατη σε σημείο που κάποιοι ταρακουνήθηκαν μέσα στα διαμερίσματά τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε