Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΤΩΡΑ τα ΜΑΤ μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου – Όμηρος που ξέφυγε: Ο Ριζάι κρατάει κάτι σαν εκρηκτικό μηχανισμό και οι συνεργοί του μαχαίρια

ΤΩΡΑ τα ΜΑΤ μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου – Όμηρος που ξέφυγε: Ο Ριζάι κρατάει κάτι σαν εκρηκτικό μηχανισμό και οι συνεργοί του μαχαίρια

– Επέμβαση των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτυση και αντιασφυξιογόνες μάσκες στις φυλακές
– Οπλισμένος και αποφασισμένος δηλώνει οτι είναι ο κακοποιός Αλκέτ Ριζάι 
– Δραματική έκκληση του δικηγόρου του, που του ζητά να απελευθερώσει τους ομήρους
– Συνεχίζεται η ομηρία πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων ενώ ο κακοποιός ζητάει αυτοκίνητο για να διαφύγει
– Τονίζει πως είναι η τρίτη απόπειρα απόδρασης και φαρμακερή
– Διαβάστε τη μαρτυρία του ομήρου που ξέφυγε από τα χέρια του Ριζάι
– Δείτε το προφίλ του περιβόητου κακοποιού

Επέμβαση στις φυλακές πραγματοποιούν αυτή την ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτυση και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Φωνες ακούγονται μέσα από τις φυλακές προφανώς από τους 500 κρατούμενους, που αντιλήφθηκαν την παρουσία της Αστυνομίας.

Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στις φυλακές προκειμένου να απομακρύνουν επτά σωφρονιστικούς υπαλλήλους που έχουν εγκλωβιστεί στις φυλακές από την στιγμή που ξεκίνησε η ομηρία των συναδέλφων τους αλλά και για να βγουν με ασφάλεια οι κρατούμενοι από τα κελιά τους για να γευματίσουν.

Eλεύθερος είναι εδώ και λίγη ώρα ένας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ήταν ανάμεσα στους ομήρους που κρατάει ο βαρυποινίτης Αλκετ Ριζαι στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο όμηρος κατάφερε να ξεφύγει από το σκληρό κακοποιό. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Ριζάι απελευθέρωσε τον όμηρο γιατί ανέβασε πίεση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ομήρου, υπό καθεστώς ομηρίας παραμένουν άλλοι πέντε συνάδελφοι του και μαζί με τον Ριζάι είναι άλλοι δυο κρατούμενοι. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Ριζάι κρατάει ένα ορθογώνιο αντικείμενο από το οποίο εξέχουν καλώδια, και ισχυρίζεται ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός, ενώ κρατά και ένα τηλεκοντρόλ. Οι συνεργοί του Ριζάι, κρατούν από ένα μαχαίρι.

Ο Ριζάι απαιτεί να του δοθεί αυτοκίνητο και να διαφύγει από το χώρο των φυλακών. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κρατούμενος και οι συνεργοί του, έδωσαν χρονική διορία σχετικά με την απαίτηση τους να τους προσφερθεί το αυτοκίνητο με το οποίο ουσιαστικά θα αποδράσουν από τις φυλακές.

Η ομηρία ξεκίνησε αργά το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες ο Ριζάι κατάφερε να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και με την βοήθεια τουλάχιστον δύο συγκρατούμενών του και να περάσει κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Δραματική έκκληση του δικηγόρου του Ριζάι, Σάκη Κεχαγιόγλου

“Αλκέτ, σε παρακαλώ θερμά να δώσεις άμεσα τέλος στην ομηρεία αθώων ανθρώπων. Προστάτευσε τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και τη ζωή σου και τον εαυτό σου. Με λογική και ψυχραιμία παράδωσε τα όπλα και τα εκρηκτικά και τελείωσέ το. Σε παρακαλώ και σαν δικηγόρος σου και σαν φίλος σου μετά τα τόσα χρόνια της συνεργασίας μας και τις δίκες και τους αγώνες και τις αγωνίες που περάσαμε τόσο για εσένα όσο και για τη Σούλα. Στο ζητώ σαν χάρη… Σάκης” ανέφερε το μήνυμα που έστειλε στον Ριζάι ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου.

Διαβάστε εδω το πώς κατάφερε ο Ριζάι να πιάσει όμηρους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Ο Ριζάι ισχυρίζεται πως είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλεί να τινάξει τις φυλακές στον αέρα αν δεν αφεθεί ελεύθερος καθώς σκοπός της ζωής του είναι  η απόδραση όπως ισχυρίζεται. Επίσης ζητάει αυτοκίνητο για να διαφύγει  και μέσω του δικηγόρου του διαμηνύει πως είναι οπλισμένος και αποφασισμένος να αποδράσει. “Είναι η τρίτη φορά και φαρμακερή” τονίζει ο Ριζάι κάνοντας γνωστές τις διαθέσεις του.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες αφέθηκε ελεύθερη η σύντροφός του Σούλα, η γυναίκα που τον είχε βοηθήσει να αποδράσει στο παρελθόν.

Στις φυλακές βρίσκεται και διαπραγματευτής προκειμένου να πειστεί ο κρατούμενος να αφήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να λήξει η κατάσταση συναγερμού στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ κλήθηκαν να παρουσιαστούν στην εργασία τους και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Μπλόκα για τους συνεργούς του

Μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία έχουν στηθεί από την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας και άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό δυο ύποπτων αυτοκινήτων, που πιθανότατα τις πρώτες ώρες που ξεκίνησε το θρίλερ στις φυλακές του Μαλανδρίνου, περίμεναν τον Αλκέτ Ριζάι για να τον παραλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, η αστυνομία αναζητά ένα ασημί Opel , στο οποίο φέρεται ότι επέβαιναν δυο Αλβανοί, καθώς επίσης και ένα Suzuki Vitara, το οποίο οδηγούσε γυναίκα.

Το προφίλ του επικίνδυνου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι

Ο αλβανός κακοποιός έχει αποδράσει άλλες δυο φορές και μάλιστα  με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Παλαιοκώστα. Η πρώτη απόδραση ήταν στις 4 Ιουνίου το 2006 και συνελήφθη πάλι λίγες ημέρες αργότερα. Η δεύτερη απόδραση ήταν στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 όμως συνελήφθη και πάλι στις 17 Νοεμβρίου του ίδιου έτους μαζί με τη σύντροφό του Σούλα στο Γραμματικό.

Απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Έμεινε στη φυλακή από το 1996 μέχρι το 1999.

Συνελήφθη για δεύτερη φορά στις 15 Απριλίου το 2003 σε διαμέρισμα στη Νεά Φιλαδέλφεια κι έμεινε κρατούενος σε διάφορες περιχοχές από τον κορυδαλλό εώς την Κέρκυρα μέχρι την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο το 2006.

Την απόδραση είχαν οργανώσει μέλη συμμορίας των δυτικών προαστίων προκειμένου ο Ριζάι να βγει από τη φυλακή και να εκτελέσει συμβόλαια θανάτου που είχε αναλάβει.

Στις 26 Αυγούστου το 2006 σκότωσε εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον Ιωάννη Κάτσιο. Συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου στο παραλιακό χωριό της Βοιώτιας Σαράντι.

Απέδρασε για δεύτερη φορά το Φεβρουάριο του 2009 με ελικόπτερο κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του για την πρώτη απόδραση.

Τον Ιούλιο του 2011 σε συνέντευξή του μέσα από τις φυλακές Γρεβενών, στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare είχε προαναγγείλει μια τρίτη απόδραση λέγοντας:

“Oι Έλληνες μου έχουν πάρει τα πιο όμορφα μου χρόνια, γιαυτό θα βγω και πάλι. Δεν θα σταματήσω, καλύτερα να με σκοτώσουν. Θα προτιμήσω καλύτερα να σκοτωθώ, αλλά όμως θα διαλύσω και εκείνους που θα προσπαθήσουν να με σταματήσουν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρέ – καρέ η πρώτη απόδραση με ελικόπτερο στην Ελλάδα

Στην “υπηρεσία” του Αλκέτ Ριζάι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο Μαλανδρίνο – Πιάστηκαν πριν βάλουν ναρκωτικά στη φυλακή
 

Προκλητική συνέντευξη Αλκέτ Ριζάι: “Θα αποδράσω και πάλι”

Ριζάι προς εισαγγελέα: εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα!

 
Αποφυλακίστηκε η περιβόητη Σούλα του Ριζάι 

Αλήθειες και ψέμματα για την αποτυχημένη απόδραση του Βλαστού – Οι πληροφορίες μαϊμού με τις οποίες προσπάθησαν να παραπλανήσουν τις αρχές

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε