Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα δύο σενάρια για τον θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου – Οι τελευταίες τραγικές στιγμές και η αγωνιώδης προσπάθεια να βγει από το φλεγόμενο τζιπ

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Καρέ, καρέ εξετάζουν τις κάμερες οι αστυνομικοί
– Τι δείχνουν τα στοιχεία από τη φωτιά στο πολυτελές τζιπ εν κινήσει
– Προσπάθησε να βγει αλλά δεν τα κατάφερε ο Παναγιώτης Μαυρίκος
– Τα τελευταία 20 λεπτά πριν τη μοιραία φωτιά στην Αττική Οδό
– Τι λένε οι ειδικοί για το ενδεχόμενο δολιοφθοράς

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου χθες το μεσημέρι στην Αττική οδό μετά από φωτιά-μυστήριο στο υπερπολυτελές τζιπ Porsche Cayenne.

Αν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι το παραμορφωμένο πτώμα ανοίκει στον εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολη, Παναγιώτη Μαυρίκο, καθώς η σύζυγός του στην οποία ανοίκει και το τζι, αναγώρισε τόσο τη βέρα, όσο και το ρολόι του, τυπικά θα πρέπει να βγουν και τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA.
Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα πλάνα από τις κάμερες της Αττικής Οδού, αλλά και όλα τα στοιχεία βρέθηκαν στο σημείο.


Η περίπτωση της φωτιάς με την άμεση επέμβαση στην καμπίνα του θωρακισμένου αυτοκινήτου την ώρα που αυτό ήταν εν κινήσει στην Αττική Οδό δημιουργεί δεκάδες ερωτηματικά.
Ο Π. Μαυρίκος όταν αντιλήφθηκε τη φωτιά ακινητοποίησε το όχημα, όλα δείχνουν όμως ότι πάνω στον πανικό του σταμάτησε σε σημείο όπου η τσιμεντένια διαχωριστική μπάρα του δρόμου δεν του επέτρεπε να ανοίξει την πόρτα. Κατά τα ίδια στοιχεία ο Π. Μαυρίκος επιχείρησε να ανοίξει το τζάμι χτυπώντας το όμως το βαρύ θωρακισμένο τζάμι ήταν αδύνατο να σπάσει.


Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τους πυκνούς καπνούς γρήγορα οδήγησαν στον θάνατο του εκδότη.
Το ερώτημα τώρα για την πυροσβεστική είναι εάν επρόκειτο για διαρροή καυσίμου η οποία προκάλεσε την πυρκαγιά και στη συνέχεια την ταχύτατη επέκτασή της προς την καμπίνα ή εάν πρόκειται για δολιοφθορά στο αυτοκίνητο.

Μάρτυρας περιέγραψε πως υπήρξε ένας θόρυβος, κάτι σαν έκρηξη ελαστικού ( διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση) ενώ πραγματογνώμονες τροχαίων ατυχημάτων λένε πως το μέγεθος και η γρήγορη επέκταση της φωτιάς σε αυτή την περίπτωση δεν δικαιολογείται (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Οι ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πάντως στο σημείο όπου κατέληξε το αυτοκίνητο, αλλά και αρκετά μέτρα πριν δεν εντόπισαν στον δρόμο στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε κάποιου είδους έκρηξη.
Το αυτοκίνητο πάντως ήδη από χθες έχει μπει στο μικροσκόπιο. Στην περίπτωση που υπήρξε δολιοφθορά υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να δείξουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Κάμερες αλλά και μαρτυρίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν προηγήθηκε σύγκρουση με άλλο όχημα. Ο Παναγιώτης Μαυρίκος 20 λεπτά νωρίτερα είχε φύγει από ραντεβού που είχε στο Μαρούσι, μπήκε στην Κηφισίας και από εκεί στην Αττική Οδό. Είχε κατεύθυνση την Ελευσίνα, όμως θα έβγαινε στην έξοδο για εθνική οδό, είχε προορισμό τα γραφεία της εφημερίδας Ακρόπολη.
 

Το χρονικό

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι στην Αττική Οδό, όπου κινούνταν ο εκδότης με το αυτοκίνητο του μάρκας “Porsche Cayenne”, το οποίο ίσως ήταν θωρακισμένο. Το όχημα κινούνταν με κατεύθυνση την Ελευσίνα, στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, την ταχεία δηλαδή και περίπου στο ύψος του Ν. Ηρακλείου, έπιασε ξαφνικά φωτιά το μπροστινό τμήμα του θηριώδους τζιπ.

Ο οδηγός του οχήματος, προφανώς πανικόβλητος, σταμάτησε το τζιπ στην άκρη του διαζώματος της αριστερής λωρίδας και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του για να διασωθεί, πλην όμως είχε φρακάρει στο διάζωμα που εμπόδιζε το άνοιγμα της πόρτας στην θέση του οδηγού.

Διερχόμενοι από το σημείο οδηγοί, σταμάτησαν και προσπάθησαν να βοηθήσουν τον άνδρα, οποίος καλούσε με σπαραχτικές κραυγές σε βοήθεια. Στο σημείο έφθασαν άμεσα δυο οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και τα πληρώματα τους έσβησαν την φωτιά, πλην όμως ήταν αργά για τον άτυχο εκδότη, καθώς είχε βρει φριχτό θάνατο μέσα στην καμπίνα του φλεγόμενου οχήματος.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε