Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα χρυσαφικά στο αυτοκίνητο τους πρόδωσαν! Με χειροπέδες δύο απατεώνες στο Βόλο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνελήφθησαν δύο άντρες, οι οποίοι φέρονται, με διάφορα προσχήματα, να κατάφεραν να πάρουν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου άμεσα δύο περιπτώσεις απάτης που έγιναν σε βάρος δύο ηλικιωμένων στην πόλη του Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης ως δράστες, δύο άντρες, ηλικίας 39 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Οι δύο άντρες πιάστηκαν το πρωί της Τρίτης να κινούνται με αυτοκίνητο από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Βόλου και κατά τον έλεγχο που έγινε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκε κρυμμένη κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού μια τσάντα με πλήθος χρυσών γυναικείων κοσμημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες λίγο νωρίτερα έκαναν τις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις:

– Αρχικά πήγαν στο σπίτι 75χρονης και με το πρόσχημα ότι είναι γνωστοί συγγενικού της προσώπου, το οποίο θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, την έπεισαν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό και πλήθος κοσμημάτων,
– Μετά προσέγγισαν 73χρονο και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Δήμου κατάφεραν να του αποσπάσουν χρηματικό ποσό, ως δήθεν μηνιαίο κόστος για τη μεταφορά με όχημα συγγενικού του προσώπου.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν όλα τα προαναφερόμενα κοσμήματα και τα χρηματικά ποσά, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Πηγή: e-volos

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε