Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα

Τα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα

Η πρώτη εμφάνιση του Επαναστατικού Αγώνα έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2003, όταν ανέλαβε τηλεφωνικά την ευθύνη για δύο εκρήξεις στο κτίριο 6 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Εκείνη την περίοδο ολοκληρώνονταν οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη της 17Ν. Η δεύτερη έκρηξη έγινε με διαφορά 15 λεπτών από την πρώτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Ακολούθησαν οι επιθέσεις:

– 14/03/2004: βομβιστική επίθεση στη Citybank, στο Ψυχικό.
– 05/05/ 2004: τριπλή βομβιστική επίθεση στο Α.Τ. Καλλιθέας.
– 29/10/2004 : πυροδότηση βόμβας απο απόασταση σε λεωφορείο των ΜΑΤ, στην Πέτρου Ράλλη.
– 02/06/2005: έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, στο υπουργείο Απασχόλησης.
– 12/12/ 2005: έκρηξη βόμβας στην πλατεία Συντάγματος, με στόχο το υπουργείο Οικονομικών.
– 30/5/ 2006:  πυροδότηση βόμβας με τηλεχειριστήριο εναντίον της οικείας του Γ. Βουλγαράκη, στο Λυκαβηττό.
– 12/01/2007: επίθεση με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας.
– 30/04/2007 :επίθεση με πολυβόλο και χειροβομβίδα κατά του Α.Τ. Νέας Ιωνίας.
– 23/12/ 2008: επίθεση στο Γουδή με δύο Καλάσνικοφ ενάντια σε κλούβα της ΕΛ.ΑΣ.
– 05/01/2009: Χτύπημα της οργάνωσης στα Εξάρχεια, με θύμα τον αστυφύλακα Διαμαντή Ματζούνη.

 18.2.2009 Τοποθέτηση μεγάλης ισχύος αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού σε ΙΧ, που ήταν σταθμευμένο στον περίβολο των κεντρικών γραφείων της τράπεζας Citibank, στη διασταύρωση των οδών Αχαΐας και Τροιζηνίας στην Κηφισιά.
– 9.3.2009 Εκρηκτικός μηχανισμός στο πίσω μέρος της Citibank, στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Λαυρίου, στην Φιλοθέη.

– 12/5/09 Στις 4:07 έγινε η ισχυρότατη έκρηξη, η οποία ισοπέδωσε την πρόσοψη της Eurobank και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές σε διπλανά κτίρια και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μια τσιμεντένια κολώνα, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την τράπεζα, κόπηκε στα δύο, ενώ λαμαρίνες και θραύσματα εκτοξεύτηκαν στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Οι δράστες είχαν σπάσει την τζαμαρία της τράπεζας, τοποθετώντας τον ωρολογιακό μηχανισμό στον προθάλαμό της. Πρόκειται για βόμβα μεγάλης ισχύος, αποτελούμενη από τουλάχιστον 10 κιλά ζελατοδυναμίτιδα. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι δεν χτύπησε ο συναγερμός της τράπεζας, όταν οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δεν υπήρχε φύλακας στο κτίριο. Όπως έγινε γνωστό,  πλήρωμα περιπολικού συνοριοφυλάκων (δύο άνδρες και μια γυναίκα) που περνούσε γύρω στις 3.30 από τη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Γερουλάνου, έξω από το υποκατάστημα της Eurobank, είδε τέσσερα άτομα που φορούσαν κράνη. Πριν οι αστυνομικοί όμως κάνουν την παραμικρή κίνηση οι δράστες τους αιφνιδίασαν, τους απείλησαν με όπλα, ανέβηκαν σε δυο μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν.
– 2/9/209  Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί, στις 05:39, στη Λ. Αθηνών έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε γειτονικά καταστήματα, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία αυτοκίνητα. Από τα θραύσματα τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι μια γυναίκα που βρισκόταν σε απόσταση 200-300 μέτρων από το ΧΑ. Λίγα λεπτά πριν γίνει η έκρηξη, οι δράστες προειδοποίησαν για το χτύπημα με τηλεφώνημα σε εφημερίδα και η Αστυνομία πρόλαβε να εκκενώσει την περιοχή. Αποκλεισμένη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αθηνών. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα λευκό βαν, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το κτίριο, στην οδό Χρηματιστηρίου, που είναι κάθετη στην λεωφόρο Αθηνών. Το παγιδευμένο βαν, όπως προέκυψε είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή Ζωγράφου και ήταν τοποθετημένο στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Χρηματιστηρίου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε