Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τετ α τετ με τον ανακριτή ο Μαζιώτης … ο Παπαδημητρίου και ο Μιχελάκης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στον Κορυδαλλό θα βρεθεί ο ανακριτής προκειμένου να λάβει την απολογία του Ν. Μαζιώτη που το περασμένο Σάββατο ζήτησε και πήρε προθεσμία νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό. Όλα δείχνουν πάντως ότι και αυτή τη φορά ο τρομοκράτης δεν θα πει το παραμικρό αρνούμενος να δηλώσει ακόμη και τα στοιχεία του, όπως έκανε και στην πρώτη επίσκεψη του ανακριτή στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”

Την ίδια ώρα οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται σε πολλά διαφορετικά σημεία σε Αττική και επαρχία τόσο για τον εντοπισμό της συντρόφου του Π. Ρούπα και των συνεργών του, όσο και για τον εντοπισμό άλλων κρησφύγετων και κυρίως της γιάφκας με τα όπλα του Επαναστατικού Αγώνα.

Όλα πάντως δείχνουν ότι η σύντροφός του ακολουθεί συγκεκριμένο σχέδιο διαφυγής το οποίο είχε σχεδιαστεί από πριν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κρησφύγετο του ζεύγους στο Μαρούσι είχε νοικιαστεί με το όνομα Παπαδημητρίου, πιθανότατα από τη σύντροφο του Μαζιώτη και τώρα ερευνάται εάν υπήρξαν και άλλες κινήσεις των τρομοκρατών με τη χρήση αυτού του ονόματος που εμφανιζόταν τόσο στα κοινόχρηστα όσο και στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ που λάμβαναν.
Όπως φαίνεται πάντως το ζεύγος χρησιμοποιούσε πλαστά στοιχεία υπαρκτών όμως προσώπων ώστε να μην κινούν υποψίες και δίνουν στόχο στις διωκτικές αρχές.
Περίοικοι στην περιοχή που έμεναν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες με το μόλις τεσσάρων ετών παιδί τους μιλούν για ένα ήσυχο ζευγάρι το οποίο δεν προκαλούσε, αν και κατόπιν εορτής κάποιοι παρατηρούν ότι ο σύζυγος συνήθιζε να κινείται νύχτα αποφεύγοντας τις πολλές συναναστροφές.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε Αττική και επαρχία και η αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι οι στόχοι της, αν και ο βασικός πυρήνας απαρτίζεται από 3 ως 4 άτομα, ότι τελικά οι στόχοι σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα μπορεί και να φτάνουν τους 6 με 7.

Πατήσια και Άγιος Νικόλας είναι τα σημεία όπου αναζητείται ο χώρος όπου έχει κρυφτεί το ασημί Hyundai και πιθανότατα μέρος του οπλισμού, ενώ παραμένει άγνωστο το που μπορεί να βρίσκεται η Πόλα Ρούπα. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η σύντροφος του Νίκου Μζιώτη έχει εγκαταλείψει την Αττική και ίσως έχει βρει καταφύγιο σε δημοφιλή εξοχική περιοχή για να κρύψει τα ίχνη της, ενώ δεν αποκλείουν να έχει αλλάξει εκ νέου την εμφάνισή της.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε