Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τι λένε οι γονείς των καταδικασθέντων ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο ώστε, όπως ανέφεραν, «να αποκατασταθεί η νομιμότητα».

«Αδικη, στυγνή, εξοντωτική, παράλογη, αυθαίρετη, απάνθρωπη και εκδικητική», χαρακτήρισαν την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι γονείς των καταδικασθέντων νεαρών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Τόνισαν, δε, ότι ελπίζουν πως στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα πετύχουν «δίκη κρίση».

Οι παριστάμενοι γονείς των νεαρών σε γραπτή δήλωση που διένειμαν, υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφαση αυτή ήταν ειλημμένη πριν τη έναρξη της δίκης και εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες». Αναφέρουν πως η Δικαιοσύνη «εξαντλώντας τα όρια της λογικής και διατρέχοντας τους διαδρόμους του παραλόγου, μοίρασε 130 χρόνια φυλακή, αναγνωρίζοντας ότι δεν υπήρξε φυσική παρουσία κανενός των κατηγορουμένων στις υποτιθέμενες εκρήξεις». Αναφέρουν ακόμη ότι «η Δικαιοσύνη, λοιπόν, τιμωρεί βάναυσα και καταστρέφει ανελέητα νέους ανθρώπους, με εικασίες και συμπεράσματα και όχι για πράξεις».

Εκφράζουν, δε, την πικρία τους επειδή τα παιδιά τους είναι στη φυλακή, ενώ παραμένουν ατιμώρητοι εμπλεκόμενοι σε τεράστια πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα, που «βάζουν σε κίνδυνο και τις ζωές ανθρώπων και τις συνταγματικές δομές της χώρας».

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και η συγγραφέας, Μάρω Δούκα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε