Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Την καταδίκη των κατηγορουμένων για την επίθεση στον Πάνο Καλλίτση ζητά η εισαγγελέας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την ενοχή των κατηγορουμένων για την επίθεση πριν από ένα και πλέον χρόνο σε βάρος του κομμωτή, Πάνου Καλλίτση και της συζύγου της, Έλενας Χριστοπούλου ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Οκρωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η εισαγγελέας υποστήριξε πως οι κατηγορούμενοι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. “Ο κ. Καλλίτσης δεν “υπάκουσε” και ο κατηγορούμενος τον πυροβόλησε εξ επαφής και εκείνος, αν και βαριά τραυματισμένος,  συνέχισε να παλεύει δίνοντας την ευκαιρία στην σύζυγο του να διαφύγει” είπε η εισαγγελέας αναφερόμενη στον 42χρονο που κατηγορείται  ότι πυροβόλησε τον Π. Καλλίτση, προσθέτοντας : “ενήργησε ψυχρά, νηφάλια και πυροβόλησε τρεις φορές. Είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση η οποία αποδεικνύεται αβίαστα από όλα τα γεγονότα . Επειδή γλύτωσαν απο θαύμα, επειδή αστόχησε τι θα αποφασίσετε οτι δεν ήθελε να σας σκοτώσει; Σκεφτείτε να γυρίσετε  εσείς στο σπίτι σας και να βρείτε έναν κουκουλοφόρο; “τόνισε, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος ειναι” επικίνδυνος, χωρίς ηθικές αναστολές”.

Αναφερόμενη στον κατηγορούμενο αστυνομικό υποστήριξε πως “δεν αποδείχθηκε η απλή συνδρομή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας” για την οποία κατηγορείται, ωστόσο , όπως είπε, βοήθησε στην επιχείρηση, ψυχικά και υλικά. Από την πλευρά του ο 42χρόνος κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχθηκε τον πυροβολισμό ωστόσο έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου 2016 στο γκαράζ του ζευγαριού. “Ναι τον χτύπησα στα πόδια. Εγώ, όμως, θεωρώ ότι λειτούργησα αμυνόμενος… Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν. Το όπλο το ειχα μαζί μου για εκφοβισμό. “Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εκείνες τις ημέρες βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές όπου ήταν κρατούμενος για ένοπλη ληστεία, απέδωσε στην εμπειρία του το γεγονός ότι ο τραυματισμός του Πάνου Καλλίτση δεν στάθηκε μοιραίος. “Δεν κατάλαβα ότι ειχε χτυπήσει , δεν είδα αίματα. Για τον τραυματισμό του έμαθα αργότερα από την τηλεόραση” τόνισε. Μάλιστα, ο 42χρόνος έδειξε ως “ιθύνων νου” τον συγκατηγορούμενο του αστυνομικό και υποστήριξε πως πίστευε ότι ο κομμωτής μετέφερε πάνω από 200.000 ευρώ.

Λεπτομερώς περιέγραψε ο κατηγορούμενος το περιστατικό. Αντίδραση κομμωτή “Χαιλάντερ είμαι!”

Καρέ-καρέ ο 42χρόνος περιέγραψε πως περιμέναν το ζευγάρι με τον συγκατηγορούμενο του καθισμένοι σε ένα παγκάκι και ο αστυνομικός τους τηλεφωνούσε για να τους ενημερώσει για τις κινήσεις του ζευγαριού. ” Με πήρε τηλέφωνο τουλάχιστον 9 φορές…

Τώρα ξεκινάει, όπου να ναι  θα φτάσει… μου έλεγε. Όταν ήρθε το αυτοκίνητο του κ. Καλλίτση κατέβηκε τη ράμπα και στο τσακ κατάφερα να μπω. Είχα καλύψει το πρόσωπο μου με ένα κασκόλ , δεν φορούσα κουκούλα. Ο τρίτος, συγκατηγορουμενός μου, δεν πρόλαβε να μπει και έμεινε έξω από το γκαράζ. Πήγα στο παράθυρο του συνοδηγού και απείλησα τον κ. Καλλίτση για να βγουν έξω. Εκείνος έβαλε όπισθεν και άνοιξε την γκαραζόπορτα προσπαθώντας να βγει.

Τότε  εγώ ακούμπησα,το όπλο στο τζάμι προς την μεριά του καθρέφτη, και πυροβόλησα”. Τότε μπήκε και ο αλλοδαπός συγκατηγορούμενος του στο γκαράζ και συνέχισε να περιγράφει πως: “Η κυρία Χριστοπούλου, αφού έσπασε το τζάμι από τον πυροβολισμό, άνοιξε την πόρτα σήκωσε τα χέρια ψηλά και είπε:”παιδιά ότι θέλετε μην ξανά πυροβολήσετε” και στάθηκε στην άκρη. Δεν χρησιμοποιήσαμε βία σε βαρος της, δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Εγώ πήγα από την πλευρά του κ. Καλλίτση και τον περίμενα να βγει και να παει δίπλα στη σύζυγο του. Εκείνος, όμως, βγήκε και μου επιτέθηκε. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω με το αριστερό μου χέρι, με το δεξί μου κρατούσα το όπλο. Ένιωσα τα χέρια του πάνω στο όπλο”.

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε , που είστε τόσο έμπειρος ;

Κατηγορούμενος: Έμπειρος είμαι αλλά δεν μου ειχε ξανατύχει κατι τέτοιο. Τράβαγε το όπλο. Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Άκουσα ένα μπαμ. Μου έπιασε τα χέρια από χαμηλά και προσπαθούσε να μου αποσπάσει το όπλο. Το έπιασε και το τράβαγε προς τα επάνω. Προσπαθούσα να τον απωθήσω. (σ.σ. έδειχνε τις κινήσεις με τα χέρια του) . Του είπα: “άσε το όπλο θα σου ρίξω” και τότε άκουσα τον πυροβολισμό . Δεν κατάλαβα ότι ειχε χτυπήσει δεν είδα αίματα. Για τον τραυματισμό του έμαθα αργότερα από την τηλεόραση. Δεν ειχα συνειδητοποιήσει τι ειχε γίνει προσπαθούσε να με ακινητοποιήσει. Τότε σηκώθηκε η κ. Χριστοπούλου και ανεβαίνοντας τη ράμπα βγήκε έξω. Έμεινα μόνος πίσω με τον κ. Καλλίτση να παλεύω προσπαθώντας να φύγω. Ο κ. Καλλίτσης δεν με άφηνε … Είναι ρωμαλέος”

Πρόεδρος: Και εσείς ρωμαλέος φαίνεστε…

Κατηγορούμενος: Ναι αλλά δεν θα έκανα αυτό σε έναν ένοπλο. Ήθελα να φύγω και δεν με άφηνε. Έστρεψα το όπλο και δεν ήθελα να ρίξω. Έτρεξα γύρισα την πλάτη για να βγω από το γκαράζ και προς μεγάλη μου έκπληξη εκείνος έτρεξε και προσπάθησε να με ακινητοποιήσει εκ νέου.

Π. Καλλίτσης: Χαιλάντερ είμαι;  Πρέπει να ήμουν υπεράνθρωπος.

Κατηγορούμενος: Έτρεξε και με ξανά έπιασε  , γύρισα και στόχευσα ξανά. Τι να κάνω να καλέσω να με πιάσει ; Αν μου έπερνε το όπλο; Τόσο αυτός όσο και εγώ είχαμε Άγιο . Θα σκοτωνόταν και θα το είχα τύψεις στη συνείδηση μου . Λειτούργησα αμυνόμενος … Με κυνηγούσε και με έβριζε . Φοβήθηκα σταμάτησα και πυροβόλησα για εκφοβισμό .(…) Ναι, τον χτύπησαν στα πόδια , αλλά εγώ θεωρώ ότι λειτούργησα αμυνόμενος την ώρα που πήγα να φύγω.

Πρόεδρος: Στο στήθος γιατί τον χτυπήσατε;

Κατηγορούμενος: Δεν τον χτύπησα, εκπυρσοκρότησε το όπλο.

Εισαγγελέας: Πυροβολουσατε όπου να ναι;

Κατηγορούμενος: Δεν έχασα την ψυχραιμία μου, προσπάθησα να τον τραυμάτισω στο πόδι ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του και εγώ να φύγω. (…) Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν. Το όπλο το ειχα μαζί μου για εκφοβισμό. Ποτέ δεν έχω ασκήσει τέτοιου είδους βία (σ.σ. με τα χέρια ). Θεώρησα αυτονόητο ότι θα έχω όπλο. Ο κατηγορούμενος στο τέλος της απολογίας ζήτησε συγγνώμη για ότι έγινε και δήλωσε μετανιωμένος.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αστυνομικός στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη από το ζεύγος Καλλίτση, την οικογένεια του αλλά και την αστυνομία στην οποία υπηρέτησε και επιχείρησε να περιορίσει το ρόλο του στην υπόθεση. Όπως ανέφερε στην απολογία του γνώρισε τον συγκατηγορούμενο του, το 2015, ενω ήταν αδειούχους από  τις φυλακές Μαλανδρίνου. “Παλιά ζούσε στο Κολωνάκι και μου έλεγε για διαφόρους επωνύμους που έβλεπε. Μου είπε για τον κ. Καλλίτση και με ρώτησε αν τον γνωρίζω. Ήθελε κουβέντα, ανταλλάξαμε τηλέφωνα. Με πήρε δυο τρεις φορές. Στο τελευταίο τηλεφώνημα μου είπε ότι θα βγει με άδεια και ότι κάτι με ήθελε. Όταν βγήκε βρεθήκαμε στον Κολωνό. Μου είπε ότι αυτό που ήθελε από εμένα ήταν να του τηλεφωνήσω και να του πω ότι (σ.σ. ο Καλλίτσης)  έφυγε από το μαγαζί του. Εκείνη τη στιγμή δεν μου είπε ποιον εννοούσε. Μου είπε μετά. Μου είπε: “σε παρακαλώ πολύ, θέλω να διαρρήξω το αυτοκήνιτο του Καλλίτση”. Σάστισα δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ”.

Πρόεδρος: Πώς δεχθήκατε να το κάνετε αυτό; Είστε αστυνομικός;

Κατηγορούμενος: Επέμενε να τον βοηθήσω. Του είπα να μη μου ξαναζητήσει κάτι αντίστοιχο. Μου ζήτησε να του βρω και ένα φίλο για να έχει παρέα στο αμάξι. Έφυγα από τη συνάντηση και ανέβηκα την Κηφισίας. Είδα ένα αυτοκίνητο μαύρο tiguan. Μου είχε δώσει ένα καρτοτηλέφωνο για να του τηλεφωνώ. Εντόπισα το αυτοκίνητο που μου είχε πει. Δεν μπήκα όμως στη διαδικασία να πάρω από πίσω από τον Καλλίτση. Μετά κατέβηκα προς την αμερικάνικη πρεσβεία και πήγα σπίτι μου. Ήρθε στο σπίτι μου, αργότερα ,  και τον είδα αγχωμένο. Μου είπε ότι “έγινε μ…”. Μου είπε ότι ο Καλλίτσης πήγε να του πάρει το όπλο και πως τον πυρβόλησε. Τότε τον έδιωξα από το σπίτι. ..Δεν μπορώ να διανοηθώ πως έγινε όλο αυτό. Μετά από μήνες μας συλλάβανε στο αεροδρόμιο και ενώ εγώ είχα βγάλει το όλο σκηνικό από το μυαλό μου. Ήθελα να ξεχάσω. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Το μόνο που έκανα ήταν το τηλεφώνημα.

Εισαγγελέας: Το θύμα το επέλεξε ο δευτερος δηλαδή συγκατηγορουμενός σας;

Κατηγορούμενος: Ναι

Εισαγγελέας: Πήρατε όμως εννέα φορές τηλέφωνο τον συγκατηγορουμενό σας εκείνη την ημέρα..

Κατηγορούμενος: Ήμουν αγχωμένος…

Στην απολογία του, ο τρίτος κατηγορούμενος ο οποίος ήταν φίλος του αστυνομικού, ισχυρίστηκε πως του ζήτησαν βοήθεια σε μια δουλειά το ίδιο απόγευμα και του είπαν  ότι θα πάρει 200 με 300 ευρώ.  “Δέχθηκα λόγω του ότι εκείνη την περιόδο είχα μεγάλη οικονομική ένδεια εγώ και η οικογένειά μου. Μου το παρουσίασαν σαν κάτι πολύ εύκολο. Μου είπαν ότι θα πάμε σε ένα αμάξι, θα σπάσουμε το τζάμι και θα πάρουμε ότι έχει μέσα, κάρτες, μετρητα, κ.α. Δεν γνώριζα καθόλου για όπλα. Ήρθε ο αστυνομικός και με πήγε στο σημείο. Εγώ καθόμουν εκεί άγαλμα, αυτοί οι δυο μιλούσαν μεταξύ τους. Ο δεύτερος 42χρονος μου είπε ότι θα έρθει ένα αμάξι θα μπει στο γκαράζ και αν βρω χρήματα να τα πάρω όσο εκείνος θα τους κρατάει. Όταν μπήκε το αυτοκίνητο στο γκαράζ ο συγκατηγορούμενος μου με φώναξε.

Δευτερόλεπτα  περίμενα και άνοιξε η πόρτα του γκαράζ.  Εντυπωσιάστηκα και  τρόμαξα  μαζί. Με το πιστόλι χτύπησε και έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου. Η γυναίκα κατέβηκε και έκατσε κάτω. Εγώ καθόμουν, δε μπορούσα να κάνω τίποτα. Υστερα ο συγκατηγορούμενος μου  προσπαθήσε να κατεβάσει τον οδηγό. Ήρθαν σε πάλη. Εγώ έφυγα πίσω από την γυναίκα. Ούτε την ακούμπησα. (…)”

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο οπότε και αναμένεται, έκτος απροόπτου,  η απόφαση του δικαστηρίου ενώ μετά τη διακοπή της συνεδρίασης επικράτησε ένταση έξω από τη δικαστική αίθουσα , όταν ανθρωπος από το περιβάλλον του κατηγορούμενου αστυνομικού φέρεται να πλησίασε τον Πάνο Καλλίτση και να τον προκάλεσε φραστικά. Ο γνωστός κομμωτής αντέδρασε και οι τόνοι ανέβηκαν με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να οδηγηθούν με περιπολικό της Άμεσης  δράστης στο αστυνομικό τμήμα για να λυθεί το θέμα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε