Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Την λήστεψαν και της ζητάνε και τα ρέστα!

Την λήστεψαν και της ζητάνε και τα ρέστα!

Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα διανομέα των ΕΛΤΑ η οποία έπεσε θύμα ληστείας πριν από

3 χρόνια αποκαλύπτει η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ.

Τον Δεκέμβριο του 2006 η Ευαγγελία Τσορμπαζάκη, έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας στον δρόμο για τον Προφήτη Ηλία. Κινδύνευσε η ζωή της, όταν αντιστάθηκε και προσπάθησε να καταδιώξει τους ενόπλους, οι οποίοι είχαν αποσπάσει τον ταχυδρομικό σάκο με τα 30.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί τότε της είπαν ότι έδρασε απερίσκεπτα, αφού θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή της.

Σήμερα, η 44χρονη συμβασιούχος διανομέας των ΕΛ.ΤΑ. στην Κρήτη και μητέρα ενός παιδιού που μεγαλώνει μόνη της, καλείται να καταβάλει τα χρήματα που είχαν αποσπάσει οι ληστές. Σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει άνεργη, αφού τα ΕΛ.ΤΑ. δεν θα της ανανεώσουν τη σύμβαση.

Αλλαξε η ζωή μου

«Είναι ένα περιστατικό που άλλαξε τη ζωή μου. Εκείνο το πρωί, έχοντας ήδη μεταφέρει το ποσό των 15.000 ευρώ με την πρώτη διαδρομή, επέστρεφα στο χωριό μου από το Ηράκλειο με το ποσό των 30.000 ευρώ. Σε μία στροφή του αγροτικού δρόμου, ένα μαύρο αγροτικό όχημα με φιμέ τζάμια έκλεισε τον δρόμο και με έβγαλε έξω από αυτόν.

Οι επόμενες στιγμές μού φάνηκε ότι κράτησαν αιώνια. Οι ληστές μου έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και με χτύπησαν και τελικά κατάφεραν να μου αποσπάσουν τον σάκο με τα χρήματα που κουβαλούσα. Ενιωσα φόβο για τη ζωή μου και για το παιδί μου, που έμενε μόνο του. Αυτός ο φόβος έχει ριζώσει στην καρδιά μου. Κάθε φορά που βλέπω στον καθρέφτη κάποιο όχημα να με ακολουθεί, με λούζει κρύος ιδρώτας».

Σύμφωνα με τη 44χρονη, παρά τις έρευνες οι δράστες δεν βρέθηκαν και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Στις 14 Δεκεμβρίου της εστάλη κάποιο έγγραφο από τα ΕΛ.ΤΑ. για την καταβολή των χρημάτων που πήραν οι ληστές. «Τους απάντησα με επιστολή ότι δεν μπορώ να τα πληρώσω, καθώς δεν έχω καμία ευθύνη για τη ληστεία. Δεν έκανα κάποια κατάχρηση. Απεναντίας κινδύνευσε η ζωή μου».

Στις 27 Δεκεμβρίου 2006 της ανανεώθηκε κανονικά η σύμβασή της με τα ΕΛ.ΤΑ. και αυτό συνεχίστηκε μέχρι πρότινος. Στις 10 Δεκεμβρίου 2009 -όπως εξιστορεί η ίδια- κλήθηκε να παρουσιαστεί στο γραφείο του πρώην περιφερειακού διοικητή των ΕΛ.ΤΑ.

«Εκπληκτη τον άκουσα να με καλεί να καλύψω το… ταμειακό μου έλλειμμα, αν ήθελα να μου ανανεωθεί η σύμβαση. Επειδή, εν γνώσει μου τουλάχιστον, δεν υπήρχε έλλειμμα στη διαχείριση μου, ρώτησα να μάθω. Η απάντησή τους με άφησε άφωνη. Τρία χρόνια μετά εμφανίζουν τα χρήματα της ληστείας ως ταμειακό έλλειμμα σε βάρος μου και με καλούν να το καλύψω».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε