Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Το Newsit στη γειτονιά που έγινε το μακελειό

Δεκαεννέα σφαίρες πέρασαν τη τζαμαρία του φούρνου ΦΩΤΟ NEWSIT
Δεκαεννέα σφαίρες πέρασαν τη τζαμαρία του φούρνου ΦΩΤΟ NEWSIT

– Τρεις μέρες παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί τη γειτονιά
– Τους είχαν καταλάβει οι κάτοικοι
–  Χρυσοχοϊδης: Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία της αστυνομίας

“Παγωμένη” θλίψη και οργή για τους κάτοικους της γειτονιάς στο Βύρωνα μετά το μακελειό από το φιάσκο της αστυνομίας και τον άδικο και τραγικό χαμό του 25 χρονου νεαρού υδραυλικού πατέρα ενός μωρού μόλις 18 μηνών.

Από νωρίς το πρωί γείτονες βρίσκονται στο σημείο της συμπλοκής μπροστά στις απαγορευτικές κορδέλες της αστυνομίας.

Μια σχεδόν νεκρική σιγή επικρατεί μπροστά στο φούρνο οπού διαδραματίστηκε το μακελειό, “ο πόλεμος” όπως λένε χαρακτηριστικά οι γείτονες με την ανταλλαγή πυροβολισμών που κράτησε για 20 λεπτά. Θρήνος και πόνος για το άτυχο παλικάρι που όλοι το γνώριζαν στη γειτονιά και μιλούν με τα καλύτερα λόγια.



19 τρύπες από σφαίρες μετρήσαμε στη τζαμαρία του φούρνου που ταμπουρώθηκε για λίγο ο ένας από τους δυο δράστες.

Οι τρύπες από τις σφαίρες στις τζαμαρίες του φούρνου, οι κρατήρες στο έδαφος από τις εκρήξεις των χειροβομβίδων και τα θραύσματα καρφωμένα στους τοίχους και στα μεταλλικά ρολά των καταστημάτων.

Ο κρατήρας που δημιούργησε η μια από τις χειροβομβίδες ΦΩΤΟ NEWSIT

Τρύπες από σφαίρες και στα διπλανά σπίτια. Τρύπησαν τα παντζούρια, τις πόρτες το σπίτι στην γωνία Παλαιών Πατρών Γερμανού και Ζωοδόχου Πηγής είναι γαζωμένο από σφαίρες.

Η γκαραζόπορτα κατατρυπημένη από τα θραύσματα της χειροβομβίδας ΦΩΤΟ NEWSIT

Στο πεζοδρόμιο κοντά στο αρτοποιείο, λίμνη αίματος… έχει απομείνει για να θυμίζει ότι μια ανταλλαγή πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των πολιτών από την αστυνομία οδηγεί σε σίγουρο και επιτυχημένο αποτέλεσμα για αυτούς που δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές.

Σκληρή κριτική στην αστυνομία

Πάρα τη θλίψη τους οι κάτοικοι της μικρής γειτονιάς του Βύρωνα δεν κρύβουν την αγανάκτηση και την οργή τους και καταγγέλλουν στο Newsit.gr τον τρόπο που έδρασαν οι αστυνομικοί… και είχε σαν αποτελέσματα το τραγικό θάνατο του 25χρoνου.

“Τους βλέπαμε τις τελευταίες τρεις ημέρες να κινούνται με μηχανάκια, αυτοκίνητα, πεζοί στην περιοχή και να παρατηρούν. Είχαμε καταλάβει ότι κάτι παρακολουθούσαν…Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι θα επακολουθούσε” περιγράφει στο Νewsit.gr η μητέρα της ιδιοκτήτριας του φούρνου.
“Ας τους έπιαναν μέσα στο σπίτι και όχι να αρχίσουν οι πυροβολισμοί μερα – μεσημέρι στους δρόμους του Βύρωνα. Κατά τύχη δεν τραυματίσθηκαν η σκοτώθηκαν και άλλοι άνθρωποι”.

Και αυτό βεβαία δεν είναι κάτι το θεωρητικό αλλά ειναι εξόφθαλμο απο την πρωτη στιγμή που τα μάτια βλέπουν το σημείο της ανταλλαγής πυροβολισμών.

Γιατί τα εκατοντάδες θραύσματα από τις χειροβομβίδες που βρίσκονται διάσπαρτα καρφωμένα σε παράθυρα μεταλλικά ρολά και τοίχους, τα σημάδια από τις σφαίρες στις τζαμαρίες τόσο του φούρνου αλλά και σε άλλα σπίτια και το πυκνοκατοικημένο δεν… προκάλεσαν μεγαλύτερο μακελειό με τραυματίες και νεκρούς περαστικούς πολίτες η κατοίκους που βρίσκονταν στα διαμερίσματα και στα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Μια τρύπα από σφαίρα στην αριστερή πλευρά της πόρτας ΦΩΤΟ NEWSIT

  “Eρασιτεχνισμός απόλυτος σε μια επικίνδυνη αποστολή – επιχείρηση της αστυνομίας με επικίνδυνους κακοποιούς. Αντί λοιπόν να υπάρξει μια συντονισμένη επιχείρηση με όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους κατοίκους ή τους περαστικούς”  αναφέρει χαρακτηριστικά και συναισθηματικά φορτισμένος ο κ.Κώστας από την πολυκατοικία που βρίσκεται απέναντι απο τον φούρνο. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί του εγκληματολογικού της ασφάλειας συνέχιζαν τον εξονυχιστικό έλεγχο στο φούρνο περισυλλέγοντας κυρίως σφαίρες…!

“Δεν είχαν πάρει κανένα μέτρο”, λένε χαρακτηριστικά. “Εκαναν πόλεμο μέσα στη μέση του δρόμου”, λέει ένας άλλος κάτοικος.

Στο σπίτι των ληστών οι αστυνομικοί βρήκαν 3 καλάσνικοφ, μία κοντόκανη καραμπίνα, 30 χειροβομβίδες, 1 βαριοπούλα και ποσότητα TNT. Οπως έγινε γνωστό και δύο είναι δραπέτες των φυλακών Λάρισας, όπου εξέτιαν ποινές φυλάκισης για ληστείες και είχαν πάρει πενθήμερη άδεια ο ένας και οχταήμερη ο άλλος πριν από λίγους μήνες, αλλά δεν επέστρεψαν και άρχισαν ξανά τις ληστείες.

‘Οπως ανακοινώθηκε, εξετάζεται η πρόσληψη της συζύγου του 25χρονου που βρέθηκε άθελά του ανάμεσα στα πυρά αστυνομικών και κακοποιών ως πολιτικό προσωπικό
αν ξεπεραστουν καποια νομικά εμπόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Πλήρωσε με τη ζωή του το μέγα φιάσκο της αστυνομίας

Ο Ν. Ευαγγελάτος γράφει: Από ανίκανη έγινε επικίνδυνη

Χρυσοχοϊδης: Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία της αστυνομίας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε