Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το αίμα στο πουκάμισο του πιλότου έδειξε την Πόλα Ρούπα – Η απίστευτη μάχη μέσα στο ελικόπτερο

Το αίμα στο πουκάμισο του πιλότου έδειξε την Πόλα Ρούπα – Η απίστευτη μάχη μέσα στο ελικόπτερο

Η μάχη του πιλότου του ελικοπτέρου με την Πόλα Ρούπα πέρα από το απέτρεψε την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές του Κορυδαλλού, επιπλέον βοήθησε και τις αστυνομικές αρχές να ταυτοποιήσουν πως όντως πρόκειται για την Πόλα Ρούπα.

Συγκεκριμένα, το DNA από το αίμα που βρέθηκε στο πουκάμισο που φορούσε ο πιλότος του ελικοπτέρου ταυτοποιήθηκε με το γενετικό υλικό της Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσμα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το γενετικό υλικό από το αίμα στο πουκάμισο ταυτοποιήθηκε με τρίχα που βρέθηκε στο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή Κυψέλης Αττικής που ήταν η γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα.

Επίσης, ήταν το ίδιο γενετικό υλικό με εκείνο που βρέθηκε σε βιβλίο στο σπίτι που διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης με την Πόλα Ρούπα στα Καλύβια Αττικής, τον Απρίλιο του 2010 και όπου συνελήφθησαν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Ομοίως ταυτοποιήθηκε με το γενετικό υλικό σε μάλλινο γάντι που βρέθηκε σε διαμέρισμα άλλης πολυκατοικίας, στην περιοχή Κυψέλης Αττικής, σε γάζα που βρέθηκε εντός του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης και σε πειστήρια, όπως οδοντούβουρτσα, αποτσίγαρα που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Μαρούσι Αττικής, όπου διέμεναν ο Νίκος Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, το μήνα Ιούλιο 2014.

Από την αστυνομία υπενθυμίζουν πως οι αριθμοί κλήσης 10414 και 1014, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η μάχη της Πόλα Ρούπα με τον πιλότο

Ο πιλότος, πρώην αστυνομικός ξεκίνησε την κατάθεσή του από το τι γνώριζε για την πτήση. “Ειδοποιήθηκα από την εταιρεία μου να πάρω έναν πελάτη από το Πόρτο Χέλι και να τον μεταφέρω με ενδιάμεσο σταθμό στην Κύθνο. Επρόκειτο για μια γυναίκα. Με ενημέρωσαν ότι ήθελε να κάνει σε κάποιους φίλους της έκπληξη. Μου είπαν ότι συνολικά θα ανέβαιναν στο ελικόπτερο άλλα τέσσερα άτομα.”

Ο πιλότος ψυχραιμα, έτσι όπως αντέδρασε όταν ήρθε αντιμέτωπος με το όπλο της Πόλας Ρούπα περιγράφει την πραγματική μάχη που έδωσε στον αέρα:

“Όταν φτάσαμε πάνω από τις Ερυθρές έβγαλε όπλο μου το κόλλησε στα πλευρά και μου φώναξε γύρνα στην Αθήνα. Την άρπαξα από το χέρι και αυτή άρχισε να με χτυπάει στο πρόσωπο και να με δαγκώνει. Ούρλιαζε και έκανε σαν τρελή.”

Όπως περιέγραψε ο πιλότος η Πόλα Ρούπα ήταν αποφασισμένη να τον αναγκάσει να μεταβεί με το ελικόπτερο πάνω από τις φυλακές, τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν κάτι παραπάνω από κρίσιμα:

“Άρχισα να της φωνάζω “τι κάνεις θα σκοτωθούμε”. Το ελικόπτερο ήδη είχε αρχίσει να στροβιλίζεται στον αέρα. Πυροβόλησε δύο φορές. Της έσφιξα το χέρι και πάτησα το κουμπί για τον γεμιστήρα. Με το άλλο μου χέρι κρατούσα το μοχλό πλοήγησης και με αυτό κατάφερα να προσγειώσω το ελικόπτερο.”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε