Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το δικαστικό σκάνδαλο Μαζιώτη

Το δικαστικό σκάνδαλο Μαζιώτη

Ο Μαζιώτης βρίσκεται ξανά στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας. Ειναι η Τρίτη φορά τα τελευταία 16 χρόνια που συμβαίνει αυτό.

Ο καθ’ ομολογία του τρομοκράτης δεν ήταν ποτέ προσεκτικός. Μάλλον επιπόλαιος θα πρέπει να χαρακτηριστεί.

Παντα υπερεκτιμά τον εαυτό του και αφήνει αποτυπώματα, κάνει αστείες μεταμφιέσεις ή κυκλοφορεί εμφανώς οπλισμένος.
Και όπως όλες τις προηγούμενες φορές έτσι και αυτή συνελήφθη απο τους αστυνομικους με απολύτως επαγγελματικό τρόπο παρ’ ότι εκείνος για να προστατεύσει το “εγώ” του δεν το έχει σε τίποτα να τραβάει όπλο ακόμα και όταν διαπιστώνει ότι ειναι σε κλοιό.

Όπως πάντα δε λογαριάζει ανθρώπινη ζωη αστυνομικού ή πολίτη. Το μόνο που τον ενδιαφέρει ειναι ο εαυτός του. Πυροβολει σε ληστείες και καταδιώξεις χωρίς να νοιάζεται ποιός θα πέσει νεκρός. Καμία άλλη ύπαρξη δεν έχει αξία εμπρός στη δική του.

Αντίθετα, οι αστυνομικοί πρωτίστως απο επαγγελματισμό και δευτερευόντως απο καλή τύχη ήταν πάντα απέναντι του επαγγελματίες. Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο τρομοκράτης πυροβόλησε οκτώ φορές μέσα στο πλήθος ενώ ο ειδικός φρουρός που τον καταδίωξε έριξε μόλις μια βολή αυτή που τον τραυμάτισε.

Ως εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα θα αρχίσει όταν ο Μαζιώτης θα παραδοθεί στη δικαιοσύνη. Γιατί για κάποιο λόγο που μπορεί να λέγεται φόβος, οι δικαστές ήταν πάντα προκλητικά επιεικείς απέναντί του. Σε τέτοιο βαθμό που η υπόθεση του να αποτελεί μια απο τις ντροπές του δικαστικού σώματος.

Την πρώτη φορά που συνελήφθη για τη βόμβα στους Αμπελοκήπους ομολόγησε την πράξη του αλλά οι δικαστές του επέβαλαν ποινη χάδι μόλις πέντε ετών. Δηλαδή καταδίκασαν έναν τρομοκράτη σε μόλις μερικούς μήνες φυλάκισης. Και αυτός μόλις αποφυλακίστηκε -σωφρονισμένος υποτίθεται- έγινε ηγέτης του Επαναστατικού Αγώνα!

Και όταν μετα απο σχεδόν μια δεκαετία οδηγήθηκε ξανά ενώπιόν τους και ομολόγησε και πάλι την ηγετική τρομοκρατική του δράση τον άφησαν ελεύθερο μετα το 18μηνο της προφυλάκισής του ύστερα απο προκλητική χρονοτριβή στην ανάκριση και τη δίκη. Και μάλιστα κανείς δεν τιμωρήθηκε για αυτό το σκάνδαλο.

Τώρα για Τρίτη φορά οι δικαστές θα τον βρουν απέναντι τους. Ήδη καταδικασμένο σε 50 χρόνια φυλακή. Δύσκολο να βρούν τροπο να τον αφήσουν ξανά να φύγει.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε