Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το ψυχογράφημα του κτήνους της Πάρου

Το ψυχογράφημα του κτήνους της Πάρου

Ατομο πολύ επικίνδυνο που δεν είναι ψυχιατρικά άρρωστο και που πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο εγκληματίας της Πάρου. Τι λέει στο Newsit o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Κανένα ελαφρυντικό δεν μπορεί να επικαλεστεί το ανθρωπόμορφο τέρας που κακοποίησε και χτύπησε την μικρή Μυρτώ στις 22 Ιουλίου στην Πάρο και που ομολόγησε κυνικά τις πράξεις του σύμφωνα με την αστυνομία. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Ο 21χρονος Πακιστανός αφού έκανε ότι έκανε, συνέχισε τη ζωή του με μνημειώδη ψυχραιμία και οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο διαφυγής του από την Ελλάδα. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Νewsit o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας “η συμπεριφορά του εγκληματία της Πάρου δείχνει ότι δεν είναι ψυχιατρικά άρρωστος. Αρα λοιπόν αυτό δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ του και πως συνάγεται αυτό. Από τον τρόπο που μιλάει, τον τρόπο που τα διηγήθηκε, τον κυνισμό του, το ότι έπραξε όλα αυτά που έπραξε και σηκώθηκε και έφυγε, κρύφτηκε και προσπάθησε να δραπετεύσει και πήγε στο προξενείο του να ζητήσει επαναπατρισμό.

Αρα αυτός ο 21χρονος άνθρωπος τι είναι; Είναι ένας βαριά διαταραγμένος χαρακτήρας, μια βαριά διαταραγμένη προσωπικότητα. Ολα αυτά που έκανε, ο τρόπος που τα αντιμετώπισε και ο τρόπος που τα παρουσίασε δείχνει ότι είναι ένας ψυχοπαθητικός, πάσχει δηλαδή από μια ψυχοπαθητική διαταραχή της προσωπικότητας.

Είναι οι άνθρωποι που κλέβουν, χτυπάνε, βασανίζουν, δολοφονούν, μπορούν να κάνουν τα πάντα αλλά δε μετανιώνουν ποτέ και δυστυχώς δεν τους ενδιαφέρει τι θα απογίνει το θύμα τους ή τι θα πει η κοινή γνώμη. Ανθρωποι τέτοιοι υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας και μπορεί κάποια στιγμή να φτάσουν μέχρι το έγκλημα. Είναι δυσάρεστο για κάποιον να παραδέχεται μια δολοφονία, ένα έγκλημα ή μια κακοποίηση αλλά για αυτούς τους τύπους αυτό δεν είναι καθόλου δυσάρεστο. Οπως το κάνανε με τον ίδιο τρόπο το παρουσιάζουν”.

Η διαταραχή προσωπικότητας είναι αρρώστια; Οχι λέει ξεκάθαρα ο κύριος Σούρας και συνεχίζει “δεν είναι αρρώστια και κανείς δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσει αυτό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ειναι ψυχιατρικά άρρωστος, είναι ψυχοπαθητικός άνθρωπος με αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας που φτάνει μέχρι εκεί που έχει φτάσει χωρίς να μετανιώνει για τίποτα.

Οι ψυχοπαθητικοί άνθρωποι όχι μόνο έχουν ψυχραιμία αλλά είναι άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Τα λένε, τα πράττουν, τα ξαναλένε, τα παρουσιάζουν χωρίς να υπάρχει καθόλου συναισθηματική φόρτιση. Σαν να μιλούν για κάποιον άλλον. Σαν να διηγούνται μια ιστορία, σαν να έχουν πάει κινηματογράφο, να έχουν δει μια ταινία και να τη διηγούνται. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία συναισθηματική συμμετοχή σε τίποτα. Είναι άνθρωποι πάρα πολλοί επικίνδυνοι, διότι μπορούν να ξεκινήσουν από την παραμικρή παραβατικότητα και να φτάσουν μέχρι το έγκλημα.

Πρόκειται για παρα πολύ επικίνδυνα άτομα τα οποία χρήζουν πραγματικής τιμωρίας” είπε τέλος ο κύριος Σούρας.

Ο 21χρονος Πακιστανός οδηγήθηκε πριν από λίγο στο Δικαστικό Μέγαρο Σύρου για να απολογηθεί στον ανακριτή  κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην τον λιντσάρουν οι εξαγριωμένοι πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΩΡΑ στον ανακριτή ο 21χρονος Πακιστανός – Με μάσκα και αλεξίσφαιρο τον μετέφεραν για να απολογηθεί

 Σήμερα απολογείται ο «δράκος» της Πάρου – Κανείς δε θέλει να τον υπερασπιστεί

Προκαλεί μέσα από το κελί ο 21χρονος Πακιστανός – Καταγγέλει τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικό και έναν ντελιβερά!

Τα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη του «δράκου» της Πάρου – Ήθελε να φύγει από τη χώρα και να πάρει λεφτά από τα κοινοτικά κονδύλια

Την Τρίτη θα απολογηθεί ο “δράκος” της Πάρου – Σκόπευε να επιστρέψει στην πατρίδα του

Η ανατριχιαστική ομολογία του “δράκου” της Πάρου: “Τη χτύπησα στα βράχια γιατί αντιστάθηκε”

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε