Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το… ψυχολογικό προφίλ της Βίκυς Σταμάτη: θυμωμένη και νάρκισσος

Το… ψυχολογικό προφίλ της Βίκυς Σταμάτη: θυμωμένη και νάρκισσος

Τι είδε ο ψυχίατρος που εξέτασε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα στη φυλακή…

Ήταν θυμωμένη γιατί βρίσκεται στη φυλακή, με τάσεις αυτοκαταστροφής και ναρκισσιστικά στοιχεία. Αυτά διέγνωσε ο ψυχίατρος που εξέτασε τη Βίκυ Σταμάτη μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού. Την ιατρική γνωμάτευση ζήτησε η ίδια η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου σε μια ακόμη προσπάθεια να αποφυλακιστεί.

«Η εμφάνισή της ήταν περιποιημένη και τα χέρια της καλυμμένα με αντιμικροβιακή κρέμα. Αρνήθηκε να καθήσει στην καρέκλα αν προηγουμένως αυτή δεν είχε καλυφθεί με καθαρό χαρτί. Το συναίσθημά της ήταν αγχώδες, καταθλιπτικό και ευερέθιστο.

Εξέφρασε μεγάλη αγωνία για την κατάσταση του παιδιού της και έντονα αισθήματα άγχους, αναξιότητας και ενοχής που συνδέονται άμεσα με την απομάκρυνση από τον γιο της, τον οποίο μέχρι τώρα δεν είχε αποχωριστεί ούτε μία μέρα και ανησυχεί ότι οι δικοί της που τον φροντίζουν στην παρούσα φάση, δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους “όπως πρέπει”» αναφέρει ο καθηγητής Ψυχιατρικής που εξέτασε τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές του Κορυδαλλού, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα.

Η Βίκη Σταμάτη υποστηρίζει ότι πάσχει εδώ και χρόνια από «ψυχαναγκασμούς καθαριότητας», επιβαρύνθηκαν περισσότερο μετά τη γέννηση του γιου της. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, δεν αντιστέκεται πλέον στις ιδέες αυτές και ακολουθεί συγκεκριμένες και άκαμπτες διαδικασίες για την καθαριότητα καθώς θεωρεί ότι ο γιος της μπορεί να κινδυνεύσει από «μικρόβια και μολύνσεις». Ανησυχία επίσης εκφράστηκε για την «κατάσταση του συζύγου της».

«Η κυρία Σταμάτη πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Η διαταραχή αυτή, σε συνδυασμό με την προσωπικότητά της, η οποία έχει πολλά δύσκαμπτα και ναρκισσιστικά στοιχεία, καθώς και οι ιδιαίτερα πιεστικές ψυχικά συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση (χωρισμός από το παιδί, κράτηση της ιδίας, κράτηση του συζύγου της) αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο των ήδη υπαρκτών αυτοκαταστροφικών τάσεων και μπορούν να οδηγήσουν σε δραματικότερες (και πολύ πιο επικίνδυνες) συμπεριφορές κατά της υγείας και της ζωής της. Η ψυχική της κατάσταση έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και αναμένεται περαιτέρω επιβάρυνση από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να βρίσκεται κοντά στο παιδί της» αναφέρεται στην έκθεση του γιατρού.

Παρά τα όσα διέγνωσε ο ψυχίατρος όμως, η αίτηση της Β. Σταμάτη για ψυχιατρική εξέταση απορρίφθηκε από τον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεσή της αλλά και την εισαγγελέα. Και φαίνεται ότι την… έκαψε η συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα σε ιστοσελίδα.

Η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου και ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής διαπίστωσαν ότι τα ψυχολογικά συμπτώματα που επικαλείται η προσωρινά κρατούμενη δεν της… χαρίζουν το ακαταλόγιστο.

«Είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισή της και μάλιστα όχι μόνο ενώπιον των αρμόδιων Αρχών», εκτίμησαν εισαγγελέας και ανακριτής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι συνήγοροι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου θα προσφύγουν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνέντευξη της Β. Σταμάτη την “έκαψε” – Γιατί αρνήθηκαν ψυχιατρική εξέταση

Προκαλεί η Β. Σταμάτη: “Ζω όπως κάθε μέση Ελληνίδα – Θα αυτοκτονήσω εάν δεν αποφυλακιστώ”

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα έκαναν πλακάκια για να σώσουν τους δικούς τους

Όχι από ανακριτή στο αίτημα της Β.Σταμάτη για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Δήλωση Άκη μέσα από την φυλακή: Εγώ φταίω! Βγάλτε έξω την Βίκυ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε