Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το πτώμα στους Αγίους Αναργύρους ξύπνησε εφιάλτες από εξαφανισμένες γυναίκες – Θα γίνει έλεγχος DNA με τα ίχνη της 50χρονης από τα Πετράλωνα

Το πτώμα στους Αγίους Αναργύρους ξύπνησε εφιάλτες από εξαφανισμένες γυναίκες – Θα γίνει έλεγχος DNA με τα ίχνη της 50χρονης από τα Πετράλωνα

– Bέβαιο θεωρείται από την αστυνομία πως το έγκλημα διεπράχθη σε άλλο χώρο και εν συνεχεία το πτώμα μεταφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους
– Μία πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι πως ο φόνος έγινε πριν τρεις έως έξι μήνες
– Συγγενείς εξαφανισμένων γυναικών θα κληθούν στην Ασφάλεια μήπως αναγνωρίσουν κάποιο από τα ρούχα
– Από το δείγμα μυελού από το πτώμα θα γίνει η καλλιέργεια του DNA και θα συγκριθεί με γενετικό υλικό από εξαφανισμένες γυναίκες

Τους φακέλους με τις εξαφανισμένες γυναίκες και μάλιστα από το 2010 και έπειτα, ανοίγουν στην Ασφάλεια Αττικής, μετά την ανεύρεση πτώματος άγνωστης γυναίκας και μάλιστα σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Το πτώμα βρέθηκε σε οικόπεδο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, ενώ η σορός της άτυχης γυναίκας ήταν τυλιγμένη σε μαύρες σακούλες απορριμάτων και σε μια κουβέρτα. Το γεγονός πως πρόκειται για γυναίκα διαπιστώνεται λόγο της ρόμπας, που βρέθηκε μαζί με την σορό.

Μέχρι στιγμής το πτώμα της άγνωστης γυναίκας παραμένει στα αζήτητα του νεκροτομείου, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί ιατροδικαστική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί – εάν αυτό είναι δυνατόν – τόσο ο μηχανισμός θανάτου, καθώς πρόκειται για δολοφονία, αλλά και το διάστημα που διεπράχθη το ειδεχθές έγκλημα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, μια πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή όσον αφορά στο χρόνο τέλεσης του εγκλήματος, κάνει λόγο για ένα διάστημα τριών έως και έξι μηνών, χωρίς να αποκλείεται βέβαια κι ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Βέβαιο είναι, ωστόσο, το γεγονός πως το έγκλημα διεπράχθη σε άλλο χώρο και οι δράστες μετέφεραν το πτώμα στο οικόπεδο στους Αγ. Αναργύρους.

Ένα από τα πρώτα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, είναι και αυτό της -εξαφανισμένης από τον Ιούνιο- Ουκρανής, της Έλενας Ολντερσντόρφ, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 11/06, από το διαμέρισμα της στα Πετράλωνα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κληθούν στα γραφεία της Ασφάλειας συγγενείς εξαφανισμένων γυναικών, αρχικά μήπως αναγνωρίσουν τα ρούχα και τα λιγοστά προσωπικά αντικείμενα που βρέθηκαν επάνω στην σορό της άγνωστης γυναίκας.

Παράλληλα θα παρθούν από τον ιατροδικαστή δείγματα γενετικού υλικού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα του DNA της άτυχης γυναίκας και στην συνέχεια βέβαια, να συγκριθεί με το DNA συγγενών εξαφανισμένων γυναικών.

Σήμερα, ξεκίνησε στο Νεκροτομείο Αθηνών η ανασύσταση της σορού, προκειμένου να εξαχθούν κάποια πρώτα συμπεράσματα όσον αφορά στη σωματοδομή της άτυχης γυναίκας, κατά προσέγγιση ηλικία και επίσης κατά προσέγγιση χρόνο θανάτου, και βέβαια το πιο σημαντικό, το μηχανισμό που προκάλεσε το θάνατο. Δηλαδή με ποιο τρόπο δολοφονήθηκε η -άγνωστη μέχρι στιγμής- γυναίκα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής πήρε δείγμα από μυελό, προερχόμενο από το μηριαίο οστό του πτώματος, προκειμένου να διεξαχθεί η “καλλιέργεια” του DNA.

Η πλήρης αλυσίδα του DNA της άτυχης γυναίκας θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα διάστημα μιας εβδομάδας, και πλέον θα είναι δυνατή η σύγκριση με το γενετικό υλικό, που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί από το διαμέρισμα της 50χρονης Έλενας, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν στης 11 Ιουνίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε