Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Το «ρολάκι» έδειξε FAI – Ιταλοί αναρχικοί πίσω από τις επιθέσεις σε Ελλάδα, Ελβετία και Ιταλία

Το «ρολάκι» έδειξε FAI – Ιταλοί αναρχικοί πίσω από τις επιθέσεις σε Ελλάδα, Ελβετία και Ιταλία

– Δείτε τον φάκελο-βόμβα σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία
– Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία ανέλαβε την ευθύνη και για τον εκρηκτικό φάκελο στις φυλακές Κορυδαλλού
– Τη χαρακτηρίζει ενέργεια αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»
– Ένας σοβαρά τραυματίας στην Ιταλία και δυο γυναίκες στην Ελβετία

Μετά την επίθεση στο Λιβόρνο της Ιταλίας, η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία ανέλαβε την ευθύνη και για την αποστολή εκρηκτικού φακέλου στον διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του NewsIt, η προκήρυξη των Ιταλών αναρχικών ήταν το… ρολάκι-σήμα κατατεθέν της οργάνωσης. Πρόκειται για ένα χαρτί, τυλιγμένο με μονωτική ταινία, το οποίο οι βομβιστές τοποθετούν μέσα σε κάθε μηχανισμό που κατασκευάζουν.

Αυτό το ρολάκι, λοιπόν, βρέθηκε στο Λιβόρνο, βρέθηκε και στον Κορυδαλλό. Σε αυτό, η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) αναλαμβάνει την ευθύνη για το πακέτο βόμβα στις φυλακές Κορυδαλλού και εκφράζει την αλληλεγγύη της στα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και σε φυλακισμένους συντρόφους τους στη Χιλή, Ελβετία και Γερμανία.

Η προκήρυξη είναι μια σελίδα, είναι γραμμένη στο χέρι και στα ιταλικά και υπογράφεται από την «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Δίκτυο (FAI)». Αναφέρει ότι θα γίνουν τρεις ανάλογες ενέργειες, όπως και έγινε σε Κορυδαλλό, Λιβόρνο και Ελβετία.
Ο φάκελος που εστάλη στις φυλακές Κορυδαλλού από τη FAI
Στην Ελβετία, το εκρηκτικό πακέτο στάλθηκε στην ελβετική εταιρία διαχείρισης πυρηνικής ενέργειας, Swiss Nuclear. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δυο γυναίκες υπάλληλοι.

Το πακέτο-βόμβα στην Ιταλία εστάλη σε στρατόπεδο αλεξιπτωτιστών στο Λιβόρνο, τραυματίζοντας σοβαρά στα χέρια τον αξιωματικού Αλεσάντρο Αλμαμόντε. Ο άτυχος στρατιωτικός υποβλήθηκε σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να καταφέρει να ξαναποκτήσει την χρήση του δεξιού του χεριού, το που υπέστη βαρύτατο τραυματισμό από την έκρηξη και να μπορέσει να σωθεί η όρασή του.

Στο… «ρολάκι»-προκήρυξη που βρέθηκε και περισώθηκε από την έκρηξη αναφέρεται: «όχι στην στρατιωτική συμμετοχή της Ιταλίας στις αποστολές στο Αφγανιστάν και στην Λιβύη».

Διαβάστε επίσης

Το “ρολάκι” στη βόμβα του Κορυδαλλού και το … υστερόγραφο 

Η FAI ανέλαβε την ευθύνη για το πακέτο βόμβας στο Λιβόρνο – Καμία ανάληψη για τον Κορυδαλλό

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε