Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το χρονικό με τα πακέτα – βόμβες των Πυρήνων προς τις πρεσβείες

Το χρονικό με τα πακέτα – βόμβες των Πυρήνων προς τις πρεσβείες

Η αντιτρομοκρατική ερευνά κατά πόσο συνδέεται η σημερινή έκρηξη στην μεταφορική εταιρεία Swift Mail στο Παγκράτι με τα πακέτα – βόμβες των Πυρήνων προς διάφορες πρεσβείες

Την 1η Νοεμβρίου 2010, δύο μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, οι Παναγιώτης Αργυρού και Γεράσιμος Τσάκαλος, επιχείρησαν την αποστολή εκρηκτικών δεμάτων από την συγκεκριμένη εταιρεία. Δύο από τα τρία παγιδευμένα δέματα είχαν προορισμό τις Πρεσβείες της Ολλανδίας και του Μεξικού στην Αθήνα.

Το δέμα που εξερράγη, είχε ως παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού. Το είχε αφήσει λίγο νωρίτερα ένα άτομο που ήταν μεταμφιεσμένο και φορούσε περούκα και καπέλο τύπου τζόκεϊ. Η υπάλληλος, επειδή θεώρησε ύποπτο τον αποστολέα, έπιασε το δέμα στα χέρια της με αποτέλεσμα να εκραγεί και να την τραυματίσει ελαφρά στα δάχτυλα.

Με βάση τις περιγραφές των ατόμων και έρευνες, εντοπίστηκε σχεδόν αμέσως ένα άλλο παρόμοιο παγιδευμένο δέμα, που είχε αφεθεί στα γραφεία της εταιρείας ACS, στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι. Το δέμα αυτό είχε προορισμό την Ολλανδία. Λίγο αργότερα, και ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν στην οδό Ριζάρη, και συνελήφθησαν τα δύο μέλη των «Πυρήνων», οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους δύο πιστόλια GLOCK των 9ΜΜ, ενώ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ο ένας κρατούσε ένα ίδιο δέμα με τα άλλα δύο, που είχαν αφεθεί για να σταλούν στο Μεξικό και στην Ολλανδία, αντίστοιχα, στις δύο εταιρείες ταχυμεταφορών.

Να σημειωθεί ότι σε προκηρύξεις που ακολούθησαν από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», υπήρχαν υβριστικές και απειλητικές αναφορές σε βάρος της συγκεκριμένης εταιρείας ταχυμεταφορών αλλά και της «περίεργης» υπαλλήλου…

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρότατη έκρηξη με μεγάλες υλικές ζημιές στο Παγκράτι – Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική

Ελλάς-Ιταλία συνεργασία για τα πακέτα-βόμβες – Έγκλημα

Κυβερνητική ασυνεννοησία για τα πακέτα βόμβες – Ελλάδα

“Αλληλεγγύη στους συντρόφους” με πακέτα βόμβες – Έγκλημα

Είχαν έτοιμα πακέτα-βόμβες για τη Θεσσαλονίκη – Ετοίμαζαν… χριστουγεννιάτικο χτύπημα – Έγκλημα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα πακέτα βόμβες – Στη “σέντρα” ξανά η Ελλάδα στο εξωτερικό για την τρομοκρατία – Έγκλημα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε