Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Το χρονικό της ληστείας στο σπίτι του Γ.Δώνη

Το χρονικό της ληστείας στο σπίτι του Γ.Δώνη

– Οι 2 κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι του Γ.Δώνη στην Κηφισιά
– Μέσα ήταν τα πεθερικά του και τα 2 του παιδιά!
– Ειδοποιήθηκε η αστυνομία μέσω του φρουρού του Γ.Παπακωνσταντίνου
– Κοσμήματα και αίματα βρέθηκαν στην Παναγία Ελευθερώτρια που είναι εκεί κοντά
– Κηλίδες αίματος βρέθηκαν και σε κήπο κοντά στην οικία Δώνη
– Τραυματίας ένας αστυνομικός και πιθανότατα και ένας από τους κακοποιούς
– Είναι η τρίτη φορά που γίνεται στόχος ληστών το σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ

Για τρίτη φορά το σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη στην οδό Ζίτσης 3 στην Κηφισιά, μπαίνει στο στόχαστρο ληστών. Τις άλλες δυο όμως δεν ήταν κανείς μέσα!
Αυτή την φορά, μέσα στο σπίτι ήταν τα δυο από τα τρία του παιδιά, ένα 15χρονο και ένα βρέφος και τα πεθερικά του. Οι 2 ληστές, ο ένας οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο και ο άλλος με μαχαίρι, μπήκαν μέσα στο σπίτι και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τους κλείδωσαν στην τουαλέτα. Οι κακοποιοί σάρωσαν τα πάντα.

Στην μια το μεσημέρι μπαίνουν οι ληστές στο σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ Γ. Δώνη. Στο ισόγειο είναι ο πεθερός και η πεθερά του και στον 1ο όροφο η οικιακή βοηθός με το βρέφος και τον 15χρονο γιο του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Οι ληστές τους ανεβάζουν όλους στον 1ο. Εκείνη την ώρα παίρνει στο σπίτι τηλέφωνο η σύζυγος του Γ.Δώνη.

Ανησυχεί που δεν απαντά κανείς και επιστρέφει στο σπίτι. Την ώρα που πάει να μπει βλέπει τον έναν ληστή στο ισόγειο. Τρέχει στον σπίτι του πρώην υπουργού Γ.Παπακωνσταντίνου που είναι σε απόσταση 50 μέτρων και ειδοποιεί τον φρουρό. Δίνουν σήμα από τον ασύρματο στην αστυνομία και αρχικά πηγαίνουν στο σημείο 2 μηχανές της ΔΙΑΣ οι οποίοι όμως δεν μπαίνουν μέσα στο σπίτι και περιμένουν περιπολικό για ενισχύσεις.

Όταν έφτασε το περιπολικό οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο μέσα στο σπίτι. Εκεί έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί και από τις δυο πλευρές. Οι ληστές, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν παίρνουν τον πεθερό του Δώνη και τον χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα. Εντωμεταξύ από τους πυροσβολισμούς έχει τραυματισθεί ένας αστυνομικός στο πόδι και ένας από τους ληστές. Συνεχίζουν κρατώντας τον πεθερό και φτάνουν έως την περίφραξη της αυλής, αφήνουν τον “όμηρο” τους και αρχίζουν να κατρακυλούν στο ρέμα του Κοκκιναρά.



Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίσθηκεί ένας αρχιφύλακας στο πόδι. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν έναν από τους ληστές.

 Στην εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας οι αστυνομικοί βρήκαν τα κοσμήματα που είχαν πάρει οι ληστές αλλά και κηλίδες αίματος που σημαίνει ότι ένας από αυτους έχει τραυματισθεί. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είναι πεζοί αφού βρέθηκαν κηλίδες αίματος και σε διπλανό κήπο, ενώ δεν έχει βρεθεί και εγκαταλελειμένο ΙΧ στην περιοχή.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε