Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τον “είχαν” και τον… έχασαν πριν ένα χρόνο!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για γέλια και για κλάματα η υπόθεση που έρχεται στο φως. Είχαν δει, είχαν φωτογραφίσει μάλιστα έναν από τους συλληφθέντες, το Γιώργο Νικολόπουλο

(ύποπτο για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς), λίγες μέρες μετά την επίθεση στο Α.Τ. της Αγίας Παρασκευής. Στόχος τους ήταν μια γυναίκα, την εντόπισαν στα Εξάρχεια μαζί με το Νικολόπουλο, ο οποίος φορούσε μάλιστα γυαλιά ηλίου αν και ήταν νύχτα, όμως τους… έχασαν!

“Δεν ήθελαν να προκαλέσουν”

Αρχικά οι αστυνομικοί σάστισαν, μέσα από το κλειστό φορτηγάκι παρακολούθησης τράβηξαν φωτογραφίες αλλά δεν επενέβησαν, ήταν λίγες ημέρες πριν από την επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου και δεν ήθελαν να «προκαλέσουν».
Παρακολούθησαν διακριτικά τους υπόπτους, οι οποίοι χώρισαν μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό, και κατάφεραν να ξεφύγουν μέσα σε «δυσπρόσιτα» για τους μυστικούς αστυνομικούς, στενά της περιοχής.
Η φωτογραφία ντοκουμέντο, η πιστότητα της οποίας δεν έχει διαψευστεί από την αστυνομία, δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις», αναδεικνύοντας μία ακόμη έλλειψη αντανακλαστικών” και αργοπορία στις κινήσεις της «νεόφερτης» αστυνομικής ηγεσίας και ηγεσίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Το όνομα του συγκεκριμένου νεαρού είχε εμφανιστεί στα πρώτα εντάλματα σύλληψης καταζητούμενων για συμμετοχή στη Συνομωσία, μετά την έφοδο των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη “γιάφκα” της οργάνωσης στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Το ένταλμά του είχε βγει μερικές ημέρες πριν από τον εντοπισμό του στα Εξάρχεια, όπως αναφέρεται στην πρώτη επίσημη αστυνομική δικαιολογία γιατί δεν είχε συλληφθεί τότε, με την δεύτερη να υποστηρίζει πως δεν έγινε άμεσα η ταυτοποίηση του προσώπου με αυτό του καταζητούμενου. Αυτή η ταυτοποίηση όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έγινε «πολλούς μήνες» αργότερα, με την ευκαιρία να έχει χαθεί.

“Φίλος του νούμερο 1 καταζητούμενου”

Ο Γιώργος Νικολόπουλος είναι φοιτητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθηνών, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, τον παρουσιάζουν ως στενό φίλο του νούμερο ένα «πόθου» τους, του Χρήστου Τσάκαλου. Διαρρέουν επίσης ότι είναι ανάμεσα στους υπόπτους για την αιματηρή επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγ. Παρασκευής. Μετά την εισβολή των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής στην διπλοκατοικία της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είχαν εντοπίσει αποτυπώματά του στο σπίτι, ενώ διέρρεαν πως ήταν και εκείνος μαζί με μία κοπέλα που πέταξαν σε κοντινό κάδο απορριμμάτων μία σακούλα με υπολείμματα κατασκευής βόμβας. Καταζητούμενος είναι και ο μικρότερος αδερφός του Μιχάλης. Και οι δύο έχουν αποφοιτήσει από το Αρσάκειου, όπως ανέφεραν οι ίδιες αστυνομικές διαρροές, ενώ στο πατρικό τους σπίτι στο Γαλάτσι είχε γίνει έρευνα από τους αστυνομικούς. Εκεί απ’ έξω είχε εντοπιστεί εγκαταλελειμμένη η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ο 31χρονο!
ς Χρήσ!
τος Τσάκαλος. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ανέφεραν πως οι Γιώργος Νικολόπουλος και Χρήστος Τσάκαλος μετά την αστυνομική επιχείρηση στο Χαλάνδρι βρήκαν καταφύγιο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Κουντουριώτη στα Εξάρχεια, κάτι που και σε αυτή την περίπτωση, διαπιστώθηκε μήνες αργότερα. Η «φωτογράφηση» του Γιώργου Νικολόπουλου είχε γίνει εκείνο το χρονικό διάστημα που είχε βρει καταφύγιο στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.
Ο-η αστυνομικός «φωτογράφος» είχε πάρει πολλά… καρέ από τον άγνωστο ύποπτο και είχε δηλώσει στους προϊσταμένους του πως ήταν φανερές οι προθέσεις του να κρύψει και να κρυφτεί. Η ταυτοποίησή του στα εργαστήρια ήρθε να επιβεβαιώσει αυτές τις εκτιμήσεις αλλά και αυτή τη φορά οι διαπιστώσεις ήταν καθυστερημένες και ανούσιες.

Είχαν  “χάσει” και άλλη ευκαιρία

Πριν την εισβολή στην διπλοκατοικία του Χαλανδρίου, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής «ιχνηλατούσαν» την περιοχή του Γκύζη. Κατέληξαν σε σπίτι της οδού Κουμανούδη. Εκεί διαπίστωσαν ότι μια κοπέλα, η οποία συγκαταλεγόταν στους υπόπτους, είχε νοικιάσει σε μια νύχτα εγκαταλειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια, και το έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση. Εκεί έβλεπαν να μπαινοβγαίνουν νεαρής ηλικίας άτομα τα οποία τα έβλεπαν να επισκέπτονται ένα ακόμη σπίτι στο Χαλάνδρι κι άλλα δύο σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας. Είχαν πια αναγγελθεί οι πρόωρες εκλογές και η Συνωμοσία επιδόθηκε σε μπαράζ βομβιστικών ενεργειών με χτυπήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ και ο Αγώνας δεν παρέμενε άπρακτος, καθώς ανατίναξε με σούπερ βόμβα το Χρηματιστήριο στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009. Στις 23 Σεπτεμβρίου που η Συνωμοσία το μεσημέρι βάζει βόμβα στο σπίτι της Κατσέλη στο Κολωνάκι, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έφοδο στη διπλοκατοικία της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι. Αυτήν που παρακολουθούσαν μαζί με εκείνη της οδού Κουμανούδη στου Γκύζη. Η έφοδος αποφασίστηκε επειδή ήξεραν ότι υπήρχε μέσα και δεύτερη βόμβα και την έκαναν για να αποτρέψουν νέο χτύπημα, όπως υποστήριζαν. Ανέστειλαν την έφοδο στην Κουμανούδη, στην οποία όπως μετά βεβαιότητας έλεγαν, συχνάζουν οι φονιάδες της Σέχτας και υπάρχει οπλισμός της. Ακολουθεί κυριακάτικο δημοσίευμα για την γιάφκα της Κουμανούδη. Το «πουλάκι» είχε πετάξει.

Ο “καθαριστής-ζωγράφος” της Αγ. Παρασκευής

Ιεραρχικά, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, θέλουν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον Χρήστο Τσάκαλο, τον Γιώργο Νικολόπουλο, τον “καθαριστή παλιών μονοπατιών” ή “ζωγράφο” για άλλους, ο οποίος είναι από την Αγ. Παρασκευή και διέμενε στη Χαλανδρίτσα της Πάτρας όπου έγινε έρευνα των αστυνομικών. Οι υπόλοιποι έπονται δηλώνουν χαρακτηριστικά, ακόμη και για καταζητούμενους όπως ο Μάριος Σεϊσίδη, Γρηγόρης Τσιρώνης, Νταμιάνο Μπολάνο και Μιχάλης Νικολόπουλος.
Ο “σοβαρός” ύποπτος της Χαλανδρίτσας, συγκεντρώνει μεγάλο αστυνομικό ενδιαφέρον, μαζί με ένα ακόμη άτομο από την Πάτρα, και επιχειρείται ο όσο το δυνατόν συντομότερος εντοπισμό του. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα την έρευνα πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών λόγω λειψανδρίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Από τα ευρήματα στο εσωτερικό του, εντύπωση έχουν προκαλέσει μια ευχετήρια κάρτα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, μια ειδοποίηση πληρωμής του Δήμου Αθηναίων με ημερομηνία 22/6/2009, ένα ιδιόχειρο σημείωμα με ονόματα σε μορφή πυραμίδας και ένας χάρτης της Αγ. Παρασκευής με κόκκινο σημάδι στη συμβολή των οδών Μεταξά και Σίφνου. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το είχε νοικιάσει στον νεαρό άνδρα, τον Νοέμβριο του 2008 προς 330 ευρώ το μήνα, κατά καιρούς φιλοξενούσε μία μελαχρινή κοπέλα, του είχε πει ότι καθαρίζει παλιά μονοπάτια και χρηματοδοτείται από προγράμματα της ΕΟΚ, ενώ στους γείτονες είχε δηλώσει ότι είναι ζωγράφος, έχει άλλο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι και κατάγεται από την Καλαμάτα.
Παρόμοιο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει οι αστυνομικοί και σε μία μπλε ατζέντα του 2008 του Γ.Ν Κυθήρων, που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του ύποπτου στη Χαλανδρίτσα, με χειρόγραφες σημειώσεις. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι στο πλαίσιο της εντατικής αναζήτησης του συγκεκριμένου υπόπτου, το προηγούμενο Σάββατο έγιναν έρευνες σε διαμέρισμα της οδού Κορίνθου στην Πάτρα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το μέγεθος της σημασίας των ευρημάτων σε αυτό.
Εντύπωση έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς και ένα εύρημα από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Κωνσταντίνος Σακκάς. Το πειστήριο 105, είναι μια υπεύθυνη δήλωση με ημερομηνία 31/5/2010 σε ονοματεπώνυμο, που παραπέμπει σε αστυνομικό, ο οποίος όταν υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε στην “ευθύνη” του βασική μάρτυρα της υπόθεσης του ΕΛΑ, έξω από το σπίτι της οποίας στα Άνω Πατήσια, είχε δολοφονηθεί ο αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας από τη Σέχτα Επαναστατών. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός μετατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παρασκευής και υπηρετούσε σε αυτό όταν σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση με 100 σφαίρες καλάσνικοφ από την “αμφισβητούμενη” ΟΠΛΑ, που άφησε πίσω της 6 τραυματίες αστυνομικούς.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε