Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Τρία χρόνια σε Nicolas και Λεβή

Ποινές – χάδια επιβλήθηκαν σε δυο από τους μεγαλοοφειλέτες που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες για υπέρογκα χρέη στο Δημόσιο.

Οι κύριοι Λέων Λεβής – ιδιοκτήτης των Bodyline – και ο Νίκος Παπακωνσταντίνου Τζιβανάκης – ιδιοκτήτης της αλυσίδας κομμωτηρίων Nicolas καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης τριών ο ετών ο καθένας για χρέη προς το δημόσιο.

Ο Nicolas ή Νίκος Παπακωνσταντίνου Τζιβανάκης κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για οφειλές που αφορούσαν το οικονομικό έτος 2009 και υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ.

Το δικαστήριο αρνήθηκε κάθε αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση αλλά έδωσε 3ετή αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του. Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως το 2010 -οπότε επίσης έχει βεβαιωθεί χρέος- δεν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Έτσι, ξαναγυρνάμε πάλι στην αρχή και με απόφασή του το δικαστήριο διέταξε την διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να εντοπιστεί ο υπεύθυνος για την οφειλή της επιχείρησης για το 2010.

Σε τριετή φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και δυνατότητα εξαγοράς της ποινής του έναντι 10 ευρώ ημερησίως καταδικάστηκε ο Λέων Λεβής.

Χρωστάει πάνω από 600.000 ευρώ και ο ίδιος επανέλαβε στο δικαστήριο ότι επέλεξε να μην εξοφλεί το Δημόσιο ώστε να μην μείνουν απλήρωτοι οι 1.600 εργαζόμενοι της επιχείρησής του.
Δήλωσε επίσης πως άμεσα πρόκειται να υποβάλει αίτημα για την ρύθμιση του χρέους του.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε ότι άλλος ένας επιχειρηματίας στην Θεσσαλονίκη συνελλήφθη για χρέη πάνω από 750.000 ευρώ! (διαβάστε την είδηση)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιδιοκτήτης Bodyline: “Δεν πλήρωνα τα χρέη για να μπορώ να πληρώσω τους υπαλλήλους”

Χειροπέδες σε άλλους δυο μεγαλοεπιχειρηματίες για χρέη 2 εκατομμυρίων ευρώ

Τι ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα ο Γ. Πετζετάκις που χρωστά 2,1 εκατ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε