Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τρίκαλα: Δεν θα μείνει ατιμώρητος ο 17χρονος βασανιστής ζώων που ανέβαζε στο Facebook ανατριχιαστικά βίντεο

Τρίκαλα: Δεν θα μείνει ατιμώρητος ο 17χρονος βασανιστής ζώων που ανέβαζε στο Facebook ανατριχιαστικά βίντεο

Ο ανήλικος δράστης ανέβαζε στην προσωπική του σελίδα σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο βασανισμού κατοικίδιων ζώων προκαλώντας τον διεθνή αποτροπιασμό.

Όσο βρίσκονταν σε δημόσια θέα τα βίντεο και οι φωτογραφίες των βασανισμών, πολλοί χρήστες του Ίντερνετ αλλά και εκπρόσωποι από συλλόγους ζωόφιλων έστελναν πλήθος επιστολών διαμαρτυρίας, μέσω e-mails, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις οποίες εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους για τις πράξεις και ζητούσαν τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Η αστυνομία έστησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του στην περιοχή του Νομού Τρικάλων, όπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου μαθητή Λυκείου.

Ειδικότερα, από Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε σε διαδικτυακή έρευνα, ότι σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και σε συγκεκριμένο προφίλ χρήστη, ήταν αναρτημένα βίντεο και φωτογραφίες, που περιείχαν βασανισμούς κατοικίδιων ζώων, τα οποία συνοδεύονταν από υβριστικά σχόλια σε βάρος των ζώων και των ζωόφιλων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, επικοινώνησε με την εταιρεία που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, για τη συνεργασία τους, η οποία αφορούσε τον εντοπισμό των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου που διατηρούσε το συγκεκριμένο προφίλ.

Μετά τη διενέργεια ψηφιακής ανάλυσης, στα ηλεκτρονικά ίχνη του 17χρονου, εντοπίσθηκε η κατοικία του, στη περιοχή των Τρικάλων, όπου διενεργήθηκε έρευνα και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος, μέσα στον οποίο υπήρχαν βίντεο και φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα κατοικίδια που υπέστησαν το βασανισμό.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εστάλη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε