Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρομο-δέμα σε Σόιμπλε: “Κλειδί” ο πυροτεχνουργός! Ψάχνουν τον… Άγνωστο Χ

Τρομο-δέμα σε Σόιμπλε: “Κλειδί” ο πυροτεχνουργός! Ψάχνουν τον… Άγνωστο Χ

Στο πρόσωπο, το οποίο φέρεται να κατασκευάζει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το τρομο-δέμα που απεστάλη στις 14 Μαρτίου στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και “αποστολέα” τον… Άδωνι Γεωργιάδη.

Είναι το ίδιο πρόσωπο που κατασκεύασε τον ωρολογιακό μηχανισμό για την Τσατάνη, αλλά και αυτά τα δέματα. Ίσως να προέρχεται από άτομα που είχαν περιφερειακή σχέση με την πρώτη γενιά των Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος τότε δεν είχε βρεθεί στις έρευνες. Αυτό το πρόσωπο φαίνεται να μην έχει απασχολήσει γενικώς τις Αρχές κι έτσι αποτελεί τον “Άγνωστο Χ”.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αστυνομικών, οι εντολές για το σχέδιο Νέμεσις έχουν δοθεί μέσα από τις φυλακές κι αυτός ο νέος πυρήνας της Συνωμοσίας, εκτιμάται πως είναι κλειστού τύπου και ολιγομελής.

Όπως λέει στο newsit.gr, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, αυτό συμβαίνει είτε γιατί τα μέλη της Συνωμοσίας στεγανοποιούν τον συγκεκριμένο πυρήνα, είτε γιατί δεν βρίσκουν άτομα να στρατολογήσουν. Παρόλα αυτά και αυτός ο ολιγομελής πυρήνας αποδεικνύεται πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

 

 

Όσον αφορά στα δύο τρομο-πακέτα, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν μεθόδους που είχαν χρησιμοποιήσει και το 2010, όταν είχαν κάνει αποστολές 14 πακέτων σε μία ημέρα (Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι), χρησιμοποιώντας την ίδια απλή συνδεσμολογία και συγκεκριμένα: Μπαρούτι από πυροτεχνήματα, μία αντίσταση από λυχνία λάμπας, μπαταρία και ένα μανταλάκι για τον πυροδοτικό μηχανισμό.

Ίσως η απλότητα του μηχανισμού να είναι η αιτία που δεν ήχησε συναγερμός στα μηχανήματα X ray, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, καθώς είναι φτιαγμένα για να εντοπίζουν βιομηχανικές εκρηκτικές ύλες και κυρίως τον πυροπκροτητή, που συνήθως έχει μεταλλικά μέρη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε