Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τσαλικιάν κατά πάντων - Καταπέλτης η μάνα του Αλέξη

Τσαλικιάν κατά πάντων - Καταπέλτης η μάνα του Αλέξη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.02.2010 | 17:24
Πρώτη δημοσίευση: 25.02.2010 | 17:24

Συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Είπε οτι το παιδί της αν και νεκρό κατασυκοφαντήθηκε. Αποχώρησε ο Κούγιας.

Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση της μητέρας, Βέρτζιν Τσαλικιάν, ο κ. Κούγιας, συνήγορος του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα, δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν προτίθεται να κάνει ερωτήσεις στην κα Τσαλικιάν, «ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Αλέξανδρου».


Η κα Τσαλικιάν κατέθεσε για την προσωπικότητα του παιδιού της, που -όπως ανέφερε- δεν είχε επιθετική συμπεριφορά, αλλά και για όσα έμαθε ότι συνέβησαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στη συμβολή της οδού Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια, όταν ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός, χτυπημένος στο στήθος από σφαιρα του ειδικού φρουρού.


Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε όσα ακούστηκαν για τον γιο της, μετά τον θάνατό του, από την πλευρά των κατηγορουμένων ειδικών φρουρών.


Τσαλικιάν: «Ποτέ δεν συκοφαντήθηκε κάποιος τόσο πολύ, όσο το παιδί μου, μετά τη δολοφονία του από αυτούς τους δολοφόνους».


 Πρόεδρος (Αντζελίτα Παπαβασιλείου): «Σας παρακαλώ, μέχρι να βγει η απόφαση, οι κατηγορούμενοι δεν έχουν την ιδιότητα του δολοφόνου».


Τσαλικιάν: «Και θα αποκαλέσω ηθικό δολοφόνο του παιδιού μου τον κ. Κούγια».


Στο σημείο αυτό, ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, χωρίς να κάνει σχόλιο, αποχώρησε από την αίθουσα.


Πρόεδρος: «Παρεκτρέπεστε, κα Τσαλικιάν, σας παρακαλώ να ανακαλέσετε».


Τσαλικιάν: «Έχει επιδοθεί σε σωρεία συκοφαντιών σε βάρος του παιδιού μου»


 Πρόεδρος: «Και κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο, που φέρονται υπογεγγραμμένα από εσάς, δεν είχαν τιμητικό περιεχόμενο για την σύνθεση του δικαστηρίου. Φέρεστε να αμφισβητείτε το δικαστήριο, πριν δώσει δείγματα γραφής. Πρέπει να σας θεωρήσω, γι αυτό, ηθικό συκοφάντη; Φέρεστε σα να μας έχετε κρίνει εκ προοιμίου».

 
Τσαλικιάν: «Θέλω ένα δίκαιο δικαστήριο».


Πρόεδρος: «Σας σεβόμαστε απερίοριστα. Υπάρχει αμέριστη ηθική συμπαράσταση και σεβασμός για ό,τι σάς συνέβη. Ο θεός να με φυλάξει, μη ζήσω τίποτα τέτοιο».


Τσαλικιάν: «Το παιδί μου είναι νεκρό...».


Πρόεδρος: «Δεν λέω να μην υπερασπιστείτε την μνήμη του παιδιού σας, μην προσωποποιείτε όμως...».


Τσαλικιάν: «Το δικαστήριό σας είναι ζωντανό, το παιδί μου είναι νεκρό...»


Πρόεδρος: «Και αυτό τι σημαίνει; Πρέπει να το συκοφαντούμε»;


Τσαλικιάν: «Εγώ πρέπει να αμυνθώ για το παιδί μου».

Ο εισαγγελέας έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, είπε στη μάρτυρα ότι ο σεβασμός του δικαστηρίου, στην απώλεια του παιδιού της, είναι δεδομένος, αλλά -όπως της ανέφερε- η συμπάθεια στο πρόσωπό της «θα υποχωρήσει μπροστά στην υποχρέωσή μου να υπερασπιστώ τη θέση μου σ΄αυτό το δικαστήριο. Το δικαστήριο αυτό είναι πράγματι ζωντανό και να είστε βέβαιη ότι το πόνημά του θα αποτελεί έκφραση δικαιοσύνης ανεπηρέαστης από έστω παρελθοντικές αναφορές και βόλτες στον 4ο όροφο του Μεγάρου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Εκφράσεις του τύπου "ηθικός δολοφόνος", σας παρακαλώ πολύ, να μη φεύγουν από το στόμα σας».


Νωρίς το πρωί, κατέθεσε 18χρονος αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στα Εξάρχεια, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι άκουσε τους αστυνομικούς να προκαλούν λεκτικά και με χειρονομίες τα συγκεντρωμένα στον πεζόδρομο παιδιά.


 Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο Αλέξανδρος και ο φίλος του κάθονταν σε υπόστεγο επί της οδού Τζαβέλλα και κανείς δεν πέταξε τίποτα εναντίον των αστυνομικών. Είπε ακόμη πως κάποια στιγμή, όταν οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν πεζοί στην Τζαβέλλα, κάποιος από πίσω του πέταξε ένα μπουκάλι πλαστικό με νερό. 

Τέλος, κατέθεσε ότι άκουσε δύο πυροβολισμούς, χωρίς να δει ποιος πυροβόλησε. Ανέφερε, μάλιστα, πως συνειδητοποίησε ότι ήταν πυροβολισμοί, όταν είδε πεσμένο κάτω τον Αλέξανδρο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο